İstanbul'da baro seçimi sonuçlandı

Mehmet Durakoğlu, yeniden İstanbul Barosu Başkanı oldu.

GÜNDEM 17.10.2021, 22:04 18.10.2021, 17:25
İstanbul'da baro seçimi sonuçlandı

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan ve 7 ismin yarıştığı seçimde Durakoğlu 8 bin 503 oy alarak tekrar başkan seçildi.

Toplamda 52 bin 49 avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu seçimlerde, verilen oyların 26 bin 30'u geçerli olarak sayıldı.

Neticelerin salonda yer alan ekrana yansıtılmasının akabinde Durakoğlu'nu ilk kutlayan ise rakibi İshak Şadi Çarsancaklı oldu.

"Bu sonuçlardan ders almalıyız"

Durakoğlu, geride kalan 3 sene içinde mesleki yönden önemli problemler yaşadıklarını söyleyerek, bu problemlerle bütünleşmiş olmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Durakoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemiz önümüzdeki bir sene içinde siyasetin her iki kanadında da anayasa değişikliğinin hazırlanmakta olduğu bir gerçekliği yaşayacak. Anayasa değişikliğinin yapıldığı esnada da baromuzun hukuksal manada ona destek verebilmesi herkesçe bekleniyor. Biz çok daha aktif bir şekilde sürecin içinde olmayı amaçlıyoruz."

Seçime katılım oranının yüzde 50 dolaylarında kalmasına da işaret eden Durakoğlu, salgın koşulları dolayısıyla seçime gelmeyen avukatları anlayabildiğini dile getirdi.

Hareketli bir seçim süreci geçirdiklerini kaydeden Durakoğlu, şu ifadelerle sözlerini sonlandırdı:

"Mesleki problemlerin ağırlaşmış olması bu problemlere dair çözüm üreten mekanizmaları da çoğalttı. 7 farklı adayla seçime girdik. Bu sebeple de tartışmalar genişledi ve oylar diğer adaylar arasında dağılmaya başladı. Meslek arkadaşlarımız kuşkusuz çözüm bulmaya çalıştılar. Seçim neticeleri bizim için ilginçtir. Olaya bizim yönümüzden bakıldığında ders çıkartılması gerektiren bir tablo söz konusudur. Bu tablonun ortaya çıkmasını da bizim özellikle konuşmamız lazım."











Yorumlar (0)