10 milyon dolar değerinde: Türkiye'den Çin'e satılıyor

Tavuk ayağı ile giriş yaptığı Çin pazarında kanatlı ürün gamını genişleten Uşak'ta kurulu şirket, buradan edindiği deneyimle birçok ülkeye ihracat yapmaya başladı.

EKONOMİ 17.10.2021, 22:50
10 milyon dolar değerinde: Türkiye'den Çin'e satılıyor

Eşme ilçesinde faaliyet göstermekte olan bir şirketin başındaki Osman Gedik, basın mensuplarına, Kasım 2020'de ülkemizden Çin'e direkt olarak tavuk ayağı ihracatı yaptıklarını kaydetti.

"Çok sayıda ülkeye ürün ihraç ediyoruz"

Söz konusu ülkeye tavuk ayağının akabinde baget, bonfile gibi parça ürünler ve tüm tavuk naklettiklerini dile getiren Gedik, buna ek olarak, Uzak Doğu, Afrika ve Orta Doğu başta olmak kaydıyla çok sayıda ülkeye dış satım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Sene sonu hedefimiz 50 milyon dolar"

Çin'e ihracatın problemsiz bir şekilde sürdüğünü belirten Gedik, "Amacımız önümüzdeki yıl Çin'e olan ihracat hacmimizi daha da büyütmek. Tavuk ayağı toplam ihracatımız kapsamında çok küçük bir rakam olarak kalmaya başladı. Çünkü Çin'e yaptığımız ihracatın yüzde 75'lik kısmını tavuk ürünleri meydana getiriyor. Şu ana dek Çin'e 10 milyon dolar (92,6 milyon lira) değerinde olan 5 bin ton tavuk ayağı naklettik. Geriye kalan tavuk ürünleri ise 15 bin tonu buldu. Onun da değeri 30 milyon dolar (277,8 milyon lira) dolaylarında. Sene sonunda 50 milyon doları (463 milyon lira) yakalayacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Dış pazara tutunabilmenin zor olduğunu vurgulayan Gedik, iyi ilişkiler ve kaliteli ürünle bunu başarmaya çabaladıklarını kaydetti.

"Çin çok iyi bir referans"

Türk ürünlerini çok sayıda ülkeye ulaştırmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Gedik, "Çin'in ardından Maldivler, Filipinler gibi ülkelere de ürün ihraç etmeye başladık. Çin devasa bir pazar ve diğer ülkelere giriş yaparken de çok iyi bir referans oluyor. Latin Amerika ülkeleri de hedeflerimizden bir değeri." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)