İstanbul'a serin hava, Karadeniz'e sel uyarısı

Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir İstanbul’da hava sıcaklığında 10-12 derecelik ani bir düşüş yaşanacağını ve Çarşamba ile Perşembe günleri Karadeniz bölgesi için geçerli sel uyarısı yaptı.

GÜNDEM 21.09.2021, 11:21
İstanbul'a serin hava, Karadeniz'e sel uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul sıcaklıkları önemli derecede etkileyecek soğuk cephe geçişine sahne olacak. Bu nedenle de sıcaklık 10-12 derece arasında düşecek. Kentteki bazı ilçelerde de yağmur geçişleri olacak. Uzmanlar ani hava değişikliği nedeniyle vatandaşların hava durumuna göre giyinmesinde fayda olacağını belirterek, Trabzon, Rize, Sinop ve Samsun gibi illerde yaşayan vatandaşların da oluşabilecek sel felaketi nedeniyle dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
 

Salı’dan itibaren serinliyor

Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, alçak basın sisteminden ve rüzgarların güney yönünden esmesinden ayrıca nem oranının fazla olmasından dolayı hava sıcaklarının bugün yüksek olsa da bu akşamdan itibaren rüzgarın yönünü çevirerek kuzey üzerinden gelerek havaların soğumaya başlayacağını söyledi. Marmara’nın yanı sıra Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde de hava soğuyacak.  


 

Çarşamba ve Perşembe’ye dikkat

Sıcaklıkların düşmesi sonucunda kronik rahatsızlığı olanlar ve bağışıklık sistemi düşük kişilerin dikkat etmesi gerektiği uyarısını yapan Dr. Özdemir, sıcakların Türkiye genelinde salı gününden itibaren daha çok Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde düşeceğine dikkat çekerek perşembe günü de İstanbul için hava sıcaklığının 10 derece kadar düşebileceği uyarısını yaptı.

Çarşamba ve perşembe günleri Trabzon, Rize, Sinop ve Samsun gibi illerde yaşayan vatandaşların da günlük yaşamlarına devam ederken havanın durumunu da dikkate alarak sel tehlikesini karşı hazırlıklı olmalarını önerdi. Özdemir’in öngörüsüne göre cumartesi gününden itibaren hava mevsim normallerine geri dönecek.  

Yorumlar (0)