Amasya’nın bir garip adeti: Damada unlu, sirkeli, yumurtalı düğün işkencesi 

Amasya’nın ilginç düğün adetlerinden olan damadı unlama ve yumurtalama adeti bu defa farklı bir boyuta geçti. Damadın arkadaşları, damada, sirke ve yağ ile saldırdı. Düğün işkencesi, kameralara yansıdı. 

YAŞAM 21.09.2021, 11:30 22.09.2021, 09:23
Amasya’nın bir garip adeti: Damada unlu, sirkeli, yumurtalı düğün işkencesi 

Amasya’da düğün öncesinde düzenlenen kına gecesine, “Amasya düğün adeti” damgasını vurdu. Damat Yasin Kermen’in (33) arkadaşları, yumurta, un, sirke ve yağdan oluşan büyük bir sürpriz hazırladı. Önce dualar edip damadın eline kına yakan arkadaşları sonra da damada saldırdı. Yumurtaların omzunda ve kafasında kırıldığı damat, neye uğradığını şaşırdı. 



Un ve yumurta içinde kaldı 

Kermen’in başından aşağıda unlar boşaltıldı. Zeytinyağı, ayçiçeği yağı ve sirkeye bulanan damat, düğün adeti adı altında işkenceye maruz kaldı. Yaşananların cep telefonuyla saniye saniye kaydedildiği gecede yaşananları damat şu cümlelerle anlattı: “Biz 15-20 kişilik bir arkadaş grubuyuz. İçlerindeki son bekar bendim. Benden önceki herkesin düğününde aynı şeyler yaşandı. Hepsinin birikimi de bana patlamış oldu. Yumurta sağanağıyla başlayan saldırılara yağ, un ve sirke eklendi. Bunların üzerinden çıkması için bulaşık deterjanıyla 3 kez yıkandım. Hepsinin kokusu çok zor çıkıyor.” 



Yanan ormanları yeşertmek için ağaç tohumları dağıttılar 

İnci Dağ ile hayatını birleştiren Kermen, yanan ağaç ve ormanlara dikkat çekmek amacıyla düğüne katılan davetlilere ağaç tohumları dağıttı. 





Yorumlar (0)