İndirim öncesi Kadir Şeker'e müebbet verildi!

Sevgilisini darp eden kişiye engel olmak isterken ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Kadir Şeker'e müebbet verildi. Mahkeme cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

GÜNDEM 14.10.2020, 11:51
İndirim öncesi Kadir Şeker'e müebbet verildi!

Konya'da bir kadını darp eden adamı engellemek isterken cinayet işlediği gerekçesiyle yargılanan öğrenci Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasına, tutuklu sanık Kadir Şeker ve maktul Özgür Duran'ın yakınları ile sanık ve maktülün avukatları katıldı.

Duruşmada iddia makamının, esas hakkındaki mütalaası tekrar okundu.

Maktul Özgür Duran'ın babası Cengiz Duran'ın avukatı Duygu Delibaş, esasa dair savunmasında, mütalaaya katıldıklarını ancak indirim oranı ile ilgili itirazlarının bulunduğunu belirterek, indirim uygulanması durumunda alt sınırdan verilmesini istedi. Avukat Duygu Delibaş, sanık Kadir Şeker'in avukatının, olayın bir kaza olduğuna dair savunmalarının tutarsız olduğunu savundu.

Kadir Şeker'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler

Maktül Özgür Duran'ın ailesinin avukatlarından Furkan Akbulut ise sanık Kadir Şeker'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Maktül Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Duran da, Kadir Şeker'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi ve 8 ay önce, bir gencin toprağa, bir gencin de cezaevine gittiğini düşünerek üzüldüğünü ancak sanık Kadir Şeker'in ailesinin kendisine bir başsağlığı bile dilemediğini söyledi. Karşı tarafın kaza olduğunu savunduklarını belirten anne Mübeyyen Güner Duran, "Oğlum Özgür yere düştüğünde Kadir Şeker yardım etseydi bu kadar kızgın olmazdım." dedi.

Öğrenci Kadir Şeker'in avukatlığını yapan Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ ise, Kadir Şeker'in toplumsal ve sosyolojik bir vaka olduğunu kaydederek, asla birini öldürme niyetiyle hareket etmediğini, olay sırasında maruz kaldığı şiddet, yumruk, tekme ve boğazının sıkılması sonucu, o anın paniği, korkusu ve heyecanı ile hareket ettiğini ifade etti.

Cinayatle suçlanan öğrenci Kadir Şeker ise savunmasında, yardıma muhtaç olan bir kadına iyi niyetle yardıma koştuğunu söyleyerek, kimseye zarar verme niyetinin olmadığını, mağdur kadının iyi olduğunu söylemesinden sonra dönüp gittiğini ancak Özgür Duran'ın gelerek arkasından saldırıp yere düştüklerini vurguladı. Kadir Şeker, olay yerinden ayrılırken Özgür Duran'ın yaralandığının bile farkında olmadığını, çok sonra hayatını kaybettiğini öğrendiğini belirterek, "Hayatını kaybetmesine çok üzüldüm." diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Kadir Şeker, "Gerçekten çok üzgünüm." diyebildi.

Mahkeme heyeti ise kararını açıkladı ve sanık Kadir Şeker'e "kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Kadir Şeker'in cezasını haksız tahrik sebebiyle ilk olarak 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 sene 6 aya indirdi.

Yorumlar (0)