İmamoğlu: Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir!

İBB Başkanı İmamoğlu'na Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinde sona gelindiğine ilişkin açıklaması soruldu. İmamoğlu, "Çok net bir şekilde ifade edeyim ki, son denilen tanım doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 27.11.2020, 20:55 30.11.2020, 12:39
İmamoğlu: Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve İzmit Belediyesi'nin KİPTAŞ eliyle "Afet Odaklı Sosyal Konut" üretmek amacıyla başlattığı projenin gerçekleştirileceği bölgeye ziyaret gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na bir gazeteci burada, cumhurbaşkanın Kanal İstanbul projesinde sona gelindiğini ve uluslararası ihaleye çıkılacağı açıklamasını nasıl yorumladığı soruldu.

"Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir"

Konuya dair açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:

"Çok net bir şekilde ifade ediyorum ki, 'son' ifadesi doğru. Kanal İstanbul'un sonu geldi. Çünkü yapılmayacak. Vatandaşlarımızın nezdinde de bu projenin sonu geldi. Dünyanın itibarlı finans kuruluşları, yapı firmalarının nezdinde de sonu gelen bir proje bu. Biz, Kanal İstanbul'un sonunun gelmesini istiyoruz. Çünkü, İstanbul'un sonu gelmesin diye. Bu yöndeki çalışmalarımız sürecek."

Olayın geçmişi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kanal İstanbul'a ilişkin hazırlanan projede sona gelindiğini paylaşarak, "Projenin mimari boyutu hazır. Teknik tüm boyutlar da hazır. Artık işin ihale safhasına gelindi." demişti.

Erdoğan ayrıca Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Önümüzdeki en büyük proje, çılgın projem dediğim Kanal İstanbul projesidir." demişti.

Yorumlar (0)