İkinci el otomobilde fiyatlar nisan ayında da arttı

Türkiye’de çevrimiçi pazarlarda binek ve hafif ticari araçların satışlarında nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 29’luk bir artış yaşandı. Paylaşılan rapora göre 191 binin üzerinde araç satışı gerçekleştirilirken bunların büyük çoğunluğunu dizel araçlar oluşturdu. Öte yandan hibrit araçların satış rakamlarında da artış yaşanırken en az otogazlı ve elektrikli araçlar satıldı.

GÜNDEM 14.05.2022, 10:39
İkinci el otomobilde fiyatlar nisan ayında da arttı

Yeni bir rapora göre Türkiye’de çevrimiçi pazarlarda ikinci el binek ve hafif ticari araçlarda fiyatlara ilişkin son durum ortaya çıktı. Paylaşılan rapora göre çevrimiçi otomobil pazarında geçtiğimiz ay 191 binin üzerinde satış gerçekleştirildi. Bu veriler elde edilirken ilanların siteden kaldırımla rakamlarına bakıldı. Bu nedenle sitede ilanı verildikten sonra kaldırılan araçlar otomatik olarak satıldı olarak kabul edildi.

Satışlarda yüzde 29’luk bir artış var

Paylaşılan rapora göre satışlarda mart ayına kıyasla yüzde 29’luk bir artış gerçekleşti. Öte yandan satışlar geçtiğimiz yılın nisan ayına kıyasla yüzde 34 artış gösterirken son 3 yılın ortalamasına göre ise yüzde 39’luk bir artış gösterdi. İkinci el pazarda en çok satışı gerçekleştirilen 2 binin üzerindeki modele göre yapılan değerlendirmeler sonucunda nisan ayında çevrimiçi pazarda binek ve hafif ticari araçlardaki fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 4’lük bir artış gösterdi.

En çok satış dizel araçlarda gerçekleşti

Yapılan satışlarda motor tipine göre bir değerlendirme yapıldığında satılan araçların büyük bir çoğunluğunu dizel araçlar oluşturuyor. 115 binin üzerinde gerçekleşen satışlarla beraber dizel araçlar toplam araç satışının yüzde 60’ını oluşturdu. Dizel otomobilleri yaklaşık 70 bin araç satışının gerçekleştiği benzinli araçlar takip etti. Benzinli araçlar toplam satışların yüzde 36’sını oluşturdu.

Hibrit araçlar da ilgi görüyor

Son dönemde daha çok ilgi gören hibrit araçlarda ise 3 bin 600’ün üzerinde satış gerçekleşti. Hibrit araçların toplam satışlardaki yüzdesi ise yüzde 1,9. Öte yandan satışı en az gerçekleşen araçlar ise elektrikli ve otogazlı araçlar oldu. Yaklaşık olarak 1700 otogazlı araç satılırken 500’ün üzerinde de elektrikli araç satışı gerçekleşti.

Yorumlar (0)