İkinci dalgayı mı yaşıyoruz? Bayramda yasak var mı? Bakan Koca yanıtladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ikinci bir dalgayı yaşamadığımızı rahatlıkla ifade edebileceğimizin bilgisini paylaştı.

GÜNDEM 24.06.2020, 19:48 24.06.2020, 21:01
İkinci dalgayı mı yaşıyoruz? Bayramda yasak var mı? Bakan Koca yanıtladı

Bakan Fahrettin Koca başkanlığında Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'da başladı. 

Toplantının ardından koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, gazetecilerin ikinci bir dalganın yaşanıp yaşanmadığına dair sorusuna da yanıt verdi.

Bakan Koca ikinci bir dalganın yaşanıp yaşanmadığı sorusuna rahat bir şekilde ikinci dalganın yaşanmadığının ifade edilebileceğini paylaştı.

"İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat bir şekilde söyleyebiliriz"

Bakan Koca, ikinci dalganın Türkiye'de yaşanıp yaşanmadığına ilişkin 'İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahatça söyleyebiliriz' dedi. Dünyada halen birinci dalganın etkisinin sürdüğünü ifade eden Koca, yer yer dalgalanmaların da olduğu bilgisini paylaştı.

Koca, bazı bölgelerde vaka sayılarındaki artışın daha da fazla olduğunu ve bir ay öncesine göre vaka sayılarının artışta olmasına rağmen yoğun bakımdaki hasta sayısı entübe ve vefat eden hasta sayısında azalmanın olduğunu kaydederek bunu virüsün etkisinin düştüğü olarak algılamamak gerektiğini, yalnızca tedavi ve ileri tekniklerle bu sonuca ulaştığımızı kaydetti.

Bayramda yasak var mı?

Ramazan Bayramı'nda olan sokağa çıkma yasağının Kurban Bayramı'nda da olup olmayacağına ilişkin soruya Bakan Koca bu konunun Bilim Kurulu'nun gündemine gelmediğini ifade ederek salgının seyrine göre hareket edileceğini ifade etti. Şu anki projeksiyonda Koca, Ramazan Bayramı'ndaki gibi bir yasağın olmayacağını ifade etti.

Yorumlar (0)