İki ilimizde daha maske takmak zorunlu hale getirildi!

Çankırı ve Niğde illerimizde can ve vaka sayılarının artış göstermesi nedeniyle maske takmak zorunlu hale getirildi.

GÜNDEM 29.06.2020, 23:29 30.06.2020, 00:15 Hanife
İki ilimizde daha maske takmak zorunlu hale getirildi!

Çankırı ve Niğde’de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkarken maskesiz dolaşmak yasaklandı.

Çankırı Valiliği'nden yapılan bilgilendirmede, Çankırılıların maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konusundaki önlemlere sıkı sıkıya uyması gerektiği ancak bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediği bu yüzden vaka sayısındaki artışın devam ettiğini aktaran yazılı açıklamada şu ifadelere yer aldı:



Niğde’de yasak 1 Temmuz’da başlayacak

Niğde’de ise il genelinde maske takma zorunluluğu 1 Temmuz'da başlayacak.

Koronavirüsü (Covid-19) önlemek için oluşturulan Niğde Pandemi Kurulu,  Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında toplandı.

Toplantıda konuşan Şimşek yaptığı açıklamada, Niğde’de ilk zamanlar hiç vakanın olmadığını ancak ülke genelindeki artışa paralel olarak ilde de artışlar olduğunu kaydetti. Bu durumun çalışmalar ve çabalar sonucu koronavirüs vakalarını minimum seviyeye indirmeyi başardıklarını ancak kontrollü sosyal hayat döneminde ildeki vakalarda bir yükseliş meydana geldiğinin altını çizdi.

Vali Şimşek, bu yükselişi durdurmak adına bazı önlemler almaya karar verdiklerini ve Niğdelilerinde bu önlemlere uyması ile salgın seyrini kontrol edilebilir düzeyde tutabileceklerini vurgulayarak, Niğdelileri tedbirlere sıkı sıkıya uyma çağrısında bulundu.

Yapılan toplantıda, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Garip Gümüş ile kurul üyeleri katıldı.
 

Yorumlar (0)