İhracatçılardan deprem bölgesine destek

Kahramanmaraş merkezli depremin sonrasında evleri yıkılan kişilere yardımcı olabilmek adına ihracatçılar da bir araya gelerek çalışmalara destek sağladı. İhracatçı dernek ve birlikler kendi mensuplarını koordine ederek destek kampanyası başlattı.

GÜNDEM 07.02.2023, 09:37 08.02.2023, 09:13
İhracatçılardan deprem bölgesine destek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli deprem 10 kentte yıkıcı şekilde hissedildi. Türkiye'nin dört bir tarafından kurumlar ve vatandaşlar bölgeye yardımcı olabilmek adına seferber oldu. Bu noktada ihracatçılar, depremde zarar gören bölgelere yardım için kampanya başlattı.

Afet bölgesine gönderilecek

Türkiye’nin büyük bir felaketi yaşadığına değinen İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Karaca, yazılı açıklamasında şu ifadelerde bulundu: “Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Gerçekleşen depremlerden dolayı zor durumda kalan vatandaşların yanında yer alabilmek adına İDMİB olarak, ilgili vakıflarımız ve derneklerimizle görüşme sağladık. Verdiğimiz kararla beraber 50 bin çift kışlık ayakkabı ve botu, deprem bölgesine götürebilmek düşüncesiyle eyleme geçtik. Soğuk kış koşullarının meydana geldiği bu dönem içerisinde vatandaşlarımızın ihtiyaç gösterdiği eşyaları karşılamak adına çalışmalara başladık.”

Eşya gönderim kampanyasına destek çağrısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) liderliğinde de bir destek kampanyası gerçekleştirildiğini aktaran Karaca, “HİB, İİB, İMMİB ve İTKİB’in içerisinde bulunduğu yardım kampanyasına katılım sağlamak isteyenler de kışlık giysilerden çorap ve iç giyime, polar ve battaniyeden uyku tulumuna, elektrikli sobalardan bebek bezine kadar o bölgede neye ihtiyaç duyulacaksa, içeriği koli üzerinde yazacak biçimde DHL kargo binası, B girişi ve Atatürk Havalimanı adresine yollayabilirler” dedi.

Yorumlar (0)