İdari Yargı Hakimliği Sınavı'na FETÖ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdari Yargı Hakimliği Aday Sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. 17 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 13 zanlı gözaltına alındı.

GÜNDEM 04.07.2019, 10:31 04.07.2019, 11:46
İdari Yargı Hakimliği Sınavı'na FETÖ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdari Yargı Hakimliği Aday Sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı olan 29 şüpheliden 13'ü, 17 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 2013'te yapılan İdari Yargı Hakimliği Aday Sınavı öncesinde, sınavda çıkacak soruların FETÖ/PDY mensupları tarafından organize bir şekilde alınarak 'hakim-savcı çalışma evlerinde' kalan ve sınava hazırlanan örgüt mensuplarına verildiği ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, sınav öncesi soru aldıkları veya verdikleri belirlenen, aralarında örgütün mahrem imamları, aday hakimken ihraç edilen sivil ve askeri şüpheliler, aday hakim olarak bekleyenler, ihraç edilmiş subaylar ile faal olarak avukatlık mesleğini yapanların da olduğu 29 şüpheli hakkında terör örgütü üyeliği, nitelikli dolandırıcılık ve terör amaçlı sahtecilik suçları kapsamında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. 13 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların, Terörle Mücadele Şubesine getirilmeye başlandığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)