İçişleri duyurdu: 81 ilde eş zamanlı uygulanacak

İçişleri Bakanlığı, yarın (29 Eylül) Türkiye genelinde trafikte yaya önceliğine işaret etmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganıyla bir farkındalık kampanyası başlatılacağını açıkladı.

GÜNDEM 28.09.2022, 19:24
İçişleri duyurdu: 81 ilde eş zamanlı uygulanacak

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, yarın Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganı kullanılarak başlatılacak olan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklanan vefatların 2030 yılına dek yüzde 50 oranında azaltılması amaçlanıyor.

Bu çerçevede, 'Trafikte her sene daha iyiye' mottosuyla evvelki senelerde düzenlenen 'Öncelik yayanın, öncelik hayatın', 'Yaya güvenliğinin bekçileriyiz' ve 'Yayalar kırmızı çizgimizdir' kampanyalarının akabinde bu sene de farkındalık faaliyetlerine 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganı kullanılarak devam edilecek.

Yarın 11.00 ila 14.00 saatleri arasında geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayaları, yaya geçitlerinde bayraklarla bir araya gelecek, trafikte yaya önceliğine işaret edilecek.

Kırmızı renge boyanacak

Ana güzergahlar üzerinde bulunan ışıksız yaya geçitlerindeki yaya çizgilerinden biri, kampanya etkinliği kapsamında sembolik olarak kırmızı renge boyanacak.

Türkiye genelinde okul ve yaya geçitlerindeki işaretlemeler tek tek kontrol edilecek, standartlara uygun olmayan geçitlerin yenilenmesi sağlanacak.

Trafik ışığı olmayan fakat trafik levhalarıyla belirlenmiş yaya ve okul geçitleri üzerinde 'öncelik yayaların' görselleri uygulanacak.

Okullarda etkinlikle düzenlenecek

Sürücüler üzerinde de doğru davranış modelinin geliştirilmesinin hedeflendiği kampanya uyarınca MEB'e (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlı belirlenen okullarda ve okul/yaya geçitlerinde etkinlikler yapılacak.

Bahse konu etkinlikler kapsamında, hafta boyunca sosyal medya mecraları başta olmak kaydıyla, yurttaşların yoğun olarak bulundukları bölgelerde, kurumsal iletişim sayfalarında, yayın/basın organlarında, reklam panolarında, devlet kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanacak.

Yorumlar (0)