Ürküten haber: Vakalar başka köye de sıçradı

Bolu kent merkezine bağlı Kındıra köyünde, Yuva köyünde yaşananlara benzer şikayetlerle hastaneye giden anne ve oğlunun tedavisine başlandı.

YAŞAM 28.09.2022, 19:52
Ürküten haber: Vakalar başka köye de sıçradı

Edinilen bilgiler doğrultusunda, şehir merkezine bağlı olan Kındıra köyünün yaylasında hayvancılıkla uğraşan bir kadın ve oğlu şiddetli karın ağrısı, kusma ve kanlı ishal şikayeti ile hastaneye gitti.

Gerçekleştirilen tetkiklerde hastaneye giden kadında Yuva köyünde meydana gelen HÜS (hemolitik üremik sendrom) vakalarına büyük oranda benzerlikler görülürken, oğlunda ise önemli bir bulguya rastlanmadı.

Anne tedbir maksatlı olarak tedavisi yapılmak üzere başkent Ankara'ya sevk edilirken, oğlunun tedavisine kentte devam ediliyor.

Köyde uzun bir süredir yaylada ikamet eden kadın ve oğlunun dışında hiç kimsede benzer şikayetlerin görülmediği belirtildi.

Bu arada, Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, bahse konu köye giderek yemeklerden ve sulardan örnek aldı.

Bir kişi yaşamını yitirmişti

Yuva köyünde geçtiğimiz temmuz ayında içme suyundan kaynaklı bulantı ve kusma şikayetiyle aralarında çocukların da yer aldığı 148 kişi hastanelere gitmiş, 142'si tedavilerinin tamamlanmasının akabinde taburcu edilmişti.

Bir kişinin yaşamını yitirdiği, beş kişinin tedavisinin devam ettiği olayda, Ankara'da çeşitli sağlık tesislerine nakledilen bazı hastalara, kanlı ishalle birlikte ortaya çıkan, akut böbrek yetmezliği ve anemiyle seyreden 'HÜS' tanısı konulmuştu.

Yorumlar (0)