İçişleri Bakanlığı'ndan 'Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti' genelgesi

İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgeye göre, öğretmenler ve eğitim çalışanlarından, 13-14 Şubat tarihleri arasında özel araçları ile gerçekleştirecekleri şehirler arası yolculuklarda izin belgesi talep edilmeyecek.

GÜNDEM 12.02.2021, 01:35 13.02.2021, 17:19
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti' genelgesi

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine 'Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti' başlıklı bir genelge iletildi.

İzin belgesi talep edilmeyecek

Söz konusu genelgeye göre, öğretmenler ve eğitim çalışanlarından, 13-14 Şubat tarihleri arasında özel araçları ile gerçekleştirecekleri şehirler arası yolculuklarda izin belgesi talep edilmeyecek.

Belirtilen kişiler, personel/öğretmen kimlik kartlarını göstererek, aile bireyleri ile beraber görev yerlerine özel araçları vasıtasıyla seyahat edebilecek.

Trafik yoğunluğu masaya yatırıldı

Genelgede, gerek yarıyıl tatilinin son bulması gerekse de kademeli bir biçimde yüz yüze eğitime geçilecek olması sebebi ile başta öğretmenler olmak kaydıyla, eğitim-öğretim personelinin, önümüzdeki hafta sonu şehirler arası yolculuklarda bir yoğunluk meydana getirebileceğinin gündeme geldiği kaydedildi.

13-14 Şubat muafiyeti

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı gün ve sürelerde gerçekleştirilecek olan şehirler arası yolculuklarda (toplu ulaşım taşıtlarıyla yapılanlar dışında) seyahat izin belgesi alınması mecburiyetinin bulunduğu anımsatılan genelgede, görev aldıkları yer haricinde bulunan öğretmenler ile diğer eğitim çalışanlarının, 13-14 Şubat'ta özel araçları ile gerçekleştirecekleri şehirler arası yolculuklarda bu mecburiyetten muaf tutulacağı duyuruldu.


 

Yorumlar (0)