İçişleri Bakanlığı açıkladı: Eylem hazırlığındaki IŞİD'li canlı bomba yakalandı

Canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceğine ilişkin hakkında istihbari bilgiler bulunan ve yabancı uyruklu olduğu belirtilen Anas Abbud Alşahi Bnaman isimli IŞİD terör örgütü üyesi, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde İstanbul Emniyeti tarafından bir adrese düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı.

GÜNDEM 24.05.2022, 16:34 24.05.2022, 16:49
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Eylem hazırlığındaki IŞİD'li canlı bomba yakalandı

İstihbarat, İstanbul Emniyeti ve Terörle Mücadele birimleri tarafından IŞİD terör örgütünün eylemlerin deşifresine ilişkin yapılan çalışmalarda; canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği konusunda hakkında istihbarat bilgileri olduğu belirlenen ve yabancı uyruklu olduğu tespit edilen Anas Abbud Alşahi Bnaman isimli örgüt üyesine operasyon düzenlendi.

Canlı bomba eylemcisi Küçükçekmece’de yakalandı

Bugün Küçükçekmece'de bulunan bir adrese düzenlenen operasyon sonucunda söz konusu bombalı saldırgan yakalandı.

Şahsın bulunduğu ikamette gerçekleştirilen aramalar sonucunda tespit edilen dijital materyallere el konuldu. Yakalanan teröristle beraber IŞİD'in, bu yıl yapmayı planladığı 12. canlı bomba eylemi önlenmiş oldu.

Öte yandan IŞİD terör örgütüne finans sağladığı ve üye olduğu tespit edilen şahıslara ilişkin İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda 4 şüpheli gözaltına alındı.


12'nci bombalı saldırgan olarak kayıtlara geçti 

Öte yandan Küçükçekmece’de yakalanan son bombalı saldırgan hadisesi, bu yıl engellenen 12. bombalı saldırı olarak kayıtlara geçti. Son olarak Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından elde edilen dokümanlar sayesinde, Şanlıurfa’da IŞİD'in canlı bombalı bir eylem yapacağına yönelik bilgilere erişildi. Tamamlanan istihbarat çalışmalarının ardından harekete geçen Şanlıurfa TEM Şube Müdürlüğü, canlı bomba olarak şehre gelen IŞİD terör örgütü üyesi Beşşar El Mizhen isimli şüphelinin adresini bularak, başarılı bir operasyonla şüpheliyi yakaladı. 

Ayrıca IŞİD'li teröristin Ebi Enes El Kahtani kod ismini kullandığı da öğrenildi. Emniyet ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan terörist, işlemler için emniyete götürüldü. Şahsın ikamet ettiği evde gerçekleştirilen aramalar sonucunda örgüte ait çok sayıda materyale ulaşıldı. 

Son olarak İstanbul Küçükçekmece’de yakalanan terörist ile beraber bu yıl Türkiye’de eylem yapma hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü IŞİD üyesi 12’nci canlı bomba da yakalanmış oldu.

Yorumlar (0)