İBB’den “kaçak” yapı kararı: Hiranur Vakfı'nın binası mühürlendi

İBB İmar Müdürlüğüne bağlı ekipleri, İstanbul’un ilçesi Sancaktepe’de kaçak durumda olan Hiranur Vakfı’nın yapısını mühürledi.

GÜNDEM 08.12.2022, 17:07 09.12.2022, 09:10
İBB’den “kaçak” yapı kararı: Hiranur Vakfı'nın binası mühürlendi

Yapı ruhsatı içerisinde 5 blok bulunan ve bloklar arasını bahçe şeklinde göstermeye çalışan Hiranur Vakfı’nın, mevzuata karşı bir biçimde bloklar arasında kaçak bir yapı inşa ettiği belirlendi.

Mevzuatına ve ruhsatına uygun inşa edilmedi

25 Şubat 2022 günü İBB İmar Müdürlüğü tarafından, Sancaktepe Belediyesine söz konusu kaçak yapının kontrol edilmesi ve gereğinin yapılması adına bir yazı gönderdi. 6 Haziran 2022 tarihinde İBB İmar Müdürlüğü tarafından yeni bir yazı yollanarak ilçe belediyesi durum yeniden hatırlatıldı. 4 Ağustos günü İBB’ye cevap yollayan Sancaktepe Belediyesi, çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. İBB İmar Müdürlüğü 7 Eylül 2022 günü yapının mevzuata ve ruhsatına göre uygun şekle getirilmesi adına son bir resmi yazı Sancaktepe Belediyesi’ne gönderildi.

İskan alınmadan faaliyete sokuldu

3 ay süren yasal kadar bekleyen İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, payı Hiranur Vakfına ait olan Sancaktepe Mahallesi, Abdurrahmangazi Mahallesi, 8905 ada, 3 parselde yer alan yapıya ulaşarak henüz iskanı bulunmadığı halde faaliyette olan kaçak yapıyı, “Yapı Tatil Tutanağı” üzerinden mühürledi.

Bu olayın ardından, mühürleme kararının İBB encümenine yollanması ve ruhsat sahibine bu şekilde para cezası kesileceği ifade ediliyor. Kaçak yapının yıkılması adına sorumlu olan kişilere 1 ay kadar süre verilecek. Bu süre içerisinde herhangi çalışma sağlanmazsa, söz konusu kaçak yapı İBB ekiplerince yıkılacak.

Yorumlar (0)