Hz. Muhammed'e hakarete gözaltı!

İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içerikli paylaşımlar yapan alçak gözaltına alındı.

GÜNDEM 15.07.2020, 09:42 15.07.2020, 09:46
Hz. Muhammed'e hakarete gözaltı!

İslam dinine ve dinin peygamberi Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan zanlı İstanbul Fatih'teki evinde gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medya üzerinden İslam dinine ve Müslümanların peygamberi Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatür paylaşılması ve hakaret ifadeleri kullanılması üzerine soruşturma başlatıldı.

Siber Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Siber Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli M.C.S.'yi Fatih'teki evinde gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul Valiliğinden de açıklama geldi

Twitter üzerinden paylaşılan ve büyük tepki toplayan Hz. Muhammed karikatürü ve İslam'a yönelik hakaretlerle ilgili İstanbul Valiliğinden de açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliğinin açıklamasında; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda, Twitter hesabından Hz. Muhammed'e hakaret içerikli paylaşım yapan şüphelinin tespitine yönelik çalışma başlatıldığı ve hesabın domain sahibi olduğu belirlenen zanlı M.C.S'nin, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları kapsamında, zanlının ikametinde yapılan aramalarda 1 cep telefonu ve 1 bilgisayara el konulduğunu da belirten İstanbul Valiliği, konuyla ilgili olarak başlatılan tahkikatın sürdüğünü kaydetti.

Yorumlar (0)