Huzurevlerine koronaya karşı 64 milyon liralık ödenek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirlerine ilişkin, "Bulaş riskinin en aza indirilmesi amacıyla; temizlik, laboratuvar, tıbbi malzeme ve ilaçlar ile diğer özel malzeme alımları için huzurevlerimize 64 milyon lira ödenek gönderdik." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 14.04.2020, 10:32 14.04.2020, 11:34
Huzurevlerine koronaya karşı 64 milyon liralık ödenek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında huzurevlerinde alınan önlemlere ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) özellikle belli bir yaş grubunu ve bağışıklığı düşük insanları hedef aldığını anımsatarak, Covid-19’un yayılma hızından ötürü, huzurevleri, yaşlı bakım merkezleri gibi büyüklerimizin toplu olarak yaşadıkları kurumsal alanları yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tavsiye edilen hijyen kuralları ile sosyal izolasyon gibi en temel önlemleri personel ve huzurevinde kalan yaşlılar için hayata geçirdiklerini kaydeden Selçuk, sürekli ateş takibinin yapılması gibi her türlü koruyucu çalışmayı yürüttüklerini söyledi. 

Selçuk, "Huzurevlerinde büyüklerimizin sadece ateşe ölçümlerini yapmıyoruz; hipotermiye (36 derece altındaki vücut ısısına) de özellikle dikkat ediyoruz. Takip formlarımızda solunum sayısı da takip ettiğimiz parametreler arasında." dedi. 

Huzurevlerinde kalan tüm yaşlılar için maske sağlandığını ve tüm personelin maske kullanmasının zorunlu olduğunu aktaran Selçuk, "Bulaş riskinin en aza indirilmesi amacıyla; temizlik, laboratuvar, tıbbi malzeme ve ilaçlar ile diğer özel malzeme alımları için huzurevlerimize 64 milyon lira ödenek gönderdik." ifadelerini kullandı. 

Selçuk, Türkiye genelinde bulunan huzurevlerinde kişisel korucuyu donanımlar ile dezenfekte işlemleri için gereken tüm ürün envanterini Aile Bilgi Sistemi’nde bulunan bir yazılım ile izlediklerini belirterek, "Tüm kuruluşlarımızda en az üç ay yetecek kadar kişisel koruyucu, temizlik ve dezenfektan ürünlerini tedarik etmiş durumdayız." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)