Hükümet Kadın filmi gerçek oldu

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den belediye başkanı seçilen ancak mazbatası iptal edilen Mikail Ağır’ın eşi Gülfer Ağır 4 Ağustos’taki seçimlerde AK Parti’den aday olmuştu. Belediye Başkanı seçilen Gülfer Ağır, mazbatasını aldı ve koltuğuna oturdu.

GÜNDEM 07.08.2019, 19:06
Hükümet Kadın filmi gerçek oldu

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde yapılan seçimde Gülfer Ağır, 894 oy alarak belediye başkanı seçildi. Rakibi olan Vatan Partisi Adayı Gazi Sabancı ve BTP Adayı Mustafa Doğan’ı geçerek seçilen Gülfer Ağır, Besni İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra belediyede yapılan tören ile mührünü alarak makam koltuğuna oturdu.

"İLK OLARAK SU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Adıyaman’ın ilk kadın Belediye Başkanı olan Gülfer Ağır, “Suvarlı halkına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden. En iyi şekilde de bu görevi yapacağıma inanıyorum. Herkesin huzurunda Suvarlı halkına çok teşekkür ediyorum. Hizmet için varım, hizmeti de yapacağıma inanıyorum. İlk olarak suyla ilgili problemi gidereceğiz, Fatma Şahin başkanımızla beraber. Sonradan halk eğitim kursu açmayı düşünüyorum. Ondan sonra da projeler tek tek devam edecek” ifadelerini kullandı.

"ONUN ETRAFINDA KENETLENDİK"

AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın ise yaptığı açıklamada, “Gülfer hanımı biz sadece kadın olduğu için değil, kadın olması önemli ama ayrıca hizmete ehil birisi olarak gördük. Gerçekten projeleri olan, ön görüsü olan, vizyonu olan ve Suvarlı halkına kendini adadığını gördüğümüz için aday kıldık. Suvarlı halkı da Gülfer hanımın etrafında kenetlendi. Bu bir ilktir, Adıyaman’a artık kadın eli değmeye başladı." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)