HSK'dan yaz kararnamesi: 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti

TBMM, HSK'ya (Hakimler Savcılar Kurulu) atanacak 7 üyeyi belirledi. Meclis'te 21 adaydan 7 üye seçim sonucunda belirlendi.

GÜNDEM 25.05.2021, 18:19 26.05.2021, 15:39
HSK'dan yaz kararnamesi: 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti

HSK'nın yaz kararnamesi paylaşıldı. Buna göre, 3 bin 70 savcı ve hakimin görev yeri değişti. 

HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, "Hakimler ve Savcılar Kurulu 1'inci Dairesi olarak, 2021 yılı idari ve adli ana kararname çalışmaları tamamlanmış olup, birazdan HSK'nın resmi internet adresi üzerinden yayımlanacaktır. Meslektaşlarımızın yeni görevlerini kutlar, başarılar temenni ederim. Hayırlı olsun. 2021 yılı idari ve adli ana kararnamemiz 488 idari, 2 bin 582 adli yargı üyesi meslektaşlarımızı kapsamaktadır." ifadelerini kullandı.

Meclis'te HSK'nın 7 yeni üyesi belirlendi

HSK'ya Meclis'in göndereceği 7 üye için TBMM Genel Kurulu'nda seçim gerçekleştirildi. HDP (Halkların Demokratik Partisi) Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, HSK üye seçiminin arka kapılar ardında yapıldığını savundu. Ardından HDP grubu Genel Kurul'u terk etti. 5 vekilden oluşan Tasnif Komisyonu'nun oluşturulduğu Genel Kurul'da, Aysel Demirel, Bilal Temel, Cumhur Şahin, Ergün Şahin, Hamit Kocabey, Ömür Topaç ve Sinan Esen HSK'ya üye olarak seçildi. 

118 başvuru yapılmıştı

HSK üyeliği için 118 başvuru gerçekleştirilmişti. Bunlardan ikisinin yeterli koşulları taşımadığı gerekçesiyle adaylıkları düşmüştü. Bir kişi de dilekçe sunarak adaylıktan çekilmişti. Meclis Genel Kurulu'na 21 adayın ismi gelmişti. İlk turda üçte iki çoğunluk aranmıştı.

Yorumlar (0)