"Hilafet için toparlanın" çağrısına AK Parti'den yanıt!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gerçek Hayat isimli dergi tarafından "hilafet" için çağrı yapılmasına tepki göstererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik bir devlet olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 27.07.2020, 11:14
"Hilafet için toparlanın" çağrısına AK Parti'den yanıt!

Gerçek Hayat isimli dergiden "hilafet" çağrısı geldi. Derginin kapağı akıllara durgunluk verdi. Söz konusu kapakta, insanların hilafet için harekete geçmesine yönelik çağrıda bulunuldu. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten konuya ilişkin açıklama geldi.

"Laik ve demokratik..."

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, sosyal ve demokratik bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekerek, söz konusu özellikleriyle Cumhuriyet'in herkesin ortak çatısı olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin siyasal rejiminin ciddi siyasal ve sosyal deneyimlerden geçtiğini ve geleceğe yürüdüğünü kaydeden Çelik, ülkemizin siyasal rejimine ilişkin siyasal kamplaşma üretmenin doğru olmadığını belirtti.

"Türkiye'nin gündemi bu değil"

Çelik, Cumhuriyet'in tüm özellikleriyle "gözbebeğimiz" olduğunu aktararak, sosyal medya platformlarında dünden beri görülen sağlıksız kamplaşmanın, Türkiye'nin gündemi olamayacağını kaydetti. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük ve kuvvetli bir devlet olduğunu ve dünya genelinde "kimsesizlerin kimsesi" olarak nitelendirildiğini vurgulayan Çelik, sorumluluğun siyasi ve ahlaki olduğunu ifade etti.

"Herkes bu gelecekte pay sahibi"

Çelik, siyasal temeli olmayan kamplaşmaların terk edilmesi ve ortak hedeflerle geleceğe yürünmesi gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar payidar kalacağını aktardı. 

Türk milletinin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ulaşılamaz denilen hedeflere yürüdüklerini kaydeden Çelik, Cumhuriyet'in parlamayı sürdüreceğini ve Türk milletinin tüm bireylerinin bu gelecekte pay sahibi olduğunu belirtti. 

"Yüzyıllara dayanan devlet geleneğinin birikimi"

Çelik, devletimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygıyla andıklarına dikkat çekerek, geçmişten bugüne aralıksız süren mücadele azminin daha da güçlü hale geldiğini kaydetti.

Cumhuriyet'in yüzyıllara dayanan büyük devlet geleneğinin birikimi ve sadeleşmiş hali olduğunu vurgulayan Çelik, Türk milletinin özlemlerine sağlam adımlar ile ulaşılacağını ve tüm gayretlerinin Türkiye için olduğunu ifade etti. 

Çelik, paylaşımının sonunda "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" ifadesine yer verdi. 

Yorumlar (0)