HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı!

Diyarbakır’da belediye başkanları gözaltına alınan HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyeleri ile Van Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine kayyum atandı.

GÜNDEM 22.10.2019, 09:05
HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı!

Savcılık tarafından gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan HDP'li Kayapınar, Kocaköy, Bismil ve Van Erciş ilçe belediye başkanlarının yerine kayyum atandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı ile hala görevde bulunan Merkez Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye başkanları, yürütülen "terör" soruşturması dâhilinde dün gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediye Eşbaşkanı Gülcan Özer ve Orhan Ayaz, Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer ve Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz'ın emniyette işlemleri devam ederken, bugün İçişleri Bakanlığı tarafından üç belediyeye kayyum atandı.

Van Erciş belediye başkanının yerine de kayyum atandı

Diğer yandan, Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması sebebiyle görevinden uzaklaştırılan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin de gözaltına alındı. Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Yorumlar (0)