Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi hakkında açıklama

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevinde bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun, yangın çıkararak firar girişiminde bulunduğu olayda, yaralanan 12 hükümlüden 3'ü öldü.

GÜNDEM 09.02.2023, 09:39
Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi hakkında açıklama

Büyük depremde 3 gün geride bırakıldı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, 10 kentte büyük bir yıkıma yol açtı. Can kayıplarının gün geçtikçe arttığı felakette, arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 75'inci saate girilirken enkaz altından kurtuluşlar bir nebze olsun milyonlara nefes aldırıyor.

Kaçma girişiminde bulundular

Bütün Türkiye meydana gelen büyük afeti takip ederken, depremin en fazla etkisini hissettirdiği Hatay'da bir hareketlilik yaşandı. Şehirdeki T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan mahkumlar, yangın çıkararak kaçma girişiminde bulundu. Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntülerin sonrasında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, konu ile ilgili resmi açıklamada bulundu.

Gerçekleştirilen basın bilgilendirmesinde, mevzuat kapsamında gereken müdahalenin sağlandığı ve meydana gelen olaylarda 12 tutuklu ve hükümlünün yaralandığı ifade edildi. Öte yandan hastaneye sevk edilen yaralılardan 3 tutuklu ve hükümlünün yaşamını yitirdiği aktarıldı.

"Tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini sağlamak için müdahale yapılmıştır"

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Yorumlar (0)