Haluk Levent 'ithal çöpler' için Adana'da

Adanalı ünlü şarkıcı Haluk Levent, sosyal medya platformlarında konuşulan çöp yakımı ve ithalatı iddialarına karşı, “18 bölgede bulunan çöp yığınları geri dönüşüm şirketlerince 30 gün içinde kaldırılacak. Buna dair söz aldık.” dedi.

GÜNDEM 09.04.2022, 23:42 10.04.2022, 15:35
Haluk Levent 'ithal çöpler' için Adana'da

Ahbap Başkanı Levent, sosyal medya mecralarında konuşulan çöp yakımı ve ithalatı iddiaları üzerine dün Adana'ya geldi. Vali Süleyman Elban ve diğer yetkili isimlerle görüşen Levent, bugün Sarıçam ilçesindeki Sofulu Mahallesi üzerinde bulunan kent çöplüğünün arka bölümünde STK başkanları, sosyal medya fenomenleri ve yurttaşlarla bir araya geldi.

"Söz aldık"

Gelişi güzel bir şekilde atılmış çöplerin içinde basın açıklamasında bulunan Levent, dün itibarıyla geri dönüşüm şirketleriyle görüşme yaptığını ve 30 gün içinde kentteki çöp yığınlarının tamamen kaldırılacağına dair söz aldığını dile getirdi. Levent, “18 bölgede bulunan çöp yığınları geri dönüşüm şirketlerince 30 gün içinde kaldırılacak. Buna dair söz aldık. Bu 30 gün içinde belediyelerin ve STK temsilcilerinin gözetimi altında, uygun şartlarda imha edilmesi suretiyle kentin 18 ayrı bölgesindeki çöp yığınlarını artık görmeyeceğiz.” sözlerini sarf etti.

"Halk bilgilendirilmelidir"

Son iki gün içinde çok sayıda yetkiliden husus ile ilgili bilgi aldıklarını belirten Levent, “7 ay evveline dek Adana'nın farklı bölgelerine illegal bir şekilde dökülen ve uygunsuz yöntemlerle imha edilen çöpler, doğal yaşamı ve vatandaşları tehdit etmeyi sürdürüyor. Son aylarda yeni atık dökülmemesine karşın daha evvelden dökülmüş olan atıklar toplum sağlığını tehdit etmekte ve oldukça kötü koku yayarak vatandaşları rahatsız etmektedir. Atıkların dönüştürülmesi hususunda önceliğin yerli atıklara verilmesi kanaatindeyiz. Ülkemizin kendi atıklarını değerlendirme zamanı gelmiştir. Yerli atıkların bir araya getirilmesi ve ayrıştırılması hususunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ile ilgili ulusal ve yerel paydaşlarımızın katkı sağlamasını talep ediyoruz. Geri dönüşüm işlemlerini yapan iş yerlerinin etkin bir biçimde denetlenmesi, yurt dışından ithal edilen atıkların gümrükten geçişte yönetmeliğe uygun olup olmadığına ilişkin analizlerinin gerçekleştirilmesi, gelen plastiklerin miktarı, toplam atik miktarı ve bunların ne şekilde bertaraf edildiği halkla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)