Beli kırılan sokak köpeği yeniden yürütüldü

Kastamonu’ya bağlı Tosya ilçesinde bir otomobilin çarpması neticesinde beli kırılan sokak köpeği, tekerlekli düzenekle tekrar yürüdü.

YAŞAM 10.04.2022, 00:25 10.04.2022, 17:07
Beli kırılan sokak köpeği yeniden yürütüldü

Tosya'da bir otomobilin çarptığı köpek, yurttaşlar tarafından hareketsiz bir vaziyette yatarken bulundu ve belediye personellerine teslim edildi. Talihsiz köpek, bir yurttaş tarafından masrafları karşılanarak özel bir veteriner kliniğinde tedaviye alındı. Gerçekleştirilen kontrollerde köpeğin bel bölümündeki bir kemiğin kırıldığı belirlendi. Operasyona alınan köpeğin beline platin parça takıldı. Belindeki kırık nedeniyle arka ayaklarını kullanamayan köpek, özel olarak hazırlanan tekerlekli düzenek sayesinde tekrar yürümeye başladı. 

Bebek gibi bakıyorum

Tosya Yaşat Sev Hayvanseverler Derneği'nden Başkan Zehra Erden, bakımını üstlendiği sevimli köpeğe adeta bir bebek gibi bakıyor. Elleriyle beslediği ve bütün gereksinimlerini karşıladığı köpeğin tekrar yürümesinden dolayı çok sevinçli olduğunu kaydeden Erden, herkesin sokak hayvanlarına karşı çok daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

"Benim dördüncü çocuğum oldu"

Devamlı olarak sokak hayvanlarının karnını doyurduğunu ve mama yetersizliğiyle mücadele etmek durumunda kaldıklarını dile getiren Erden, "Bulduğumuzda beli kırılmıştı ve ağlıyordu. Bel bölümünün alt kısmı tutmuyordu. Adeta bir penguen gibi yürüyordu. Artık benim dördüncü çocuğum oldu. Banyosunu yaptırıyorum, gezdiriyorum. Bir şekilde yaşama tutmaya çalışıyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)