Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu

TOKİ tarafından terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

GÜNDEM 20.05.2020, 21:43
Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 4 yıl önce PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan, "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından teröristlerin neden olduğu mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

256 konut teslim ediliyor

Terör saldırılarında evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı TOKİ tarafından Esenyurt Mahallesi'nde yaptırılan, doğal gaza uyumlu, çevre düzenlemeleri, park, taziye evi, cami, okul ve iş yerleri ile modern standartlarda yapılan 3 bin 63 konut, büyük ölçüde tamamlandı. Bunlardan yapımı tamamlanan bin 256 konut hak sahiplerine verilmeye başlandı.

Koronavirüs nedeniyle yoğunluk oluşmaması için daireler günde 3 blok halinde teslim ediliyor. Ulaşımın rahatça sağlanması için yolların asfaltlandığı 1. etapta su, elektrik aboneliklerini yapan vatandaşlara irtibat bürosundaki işlemlerin ardından anahtarları teslim edildi. Sıcak yuvalarına kavuşan aileler büyük mutluluk yaşarken, çocuklar parkta oyun oynayarak eğlendi.

Yorumlar (0)