"Hain terör örgütü FETÖ, Hrant Dink'i bizden koparalı 14 yıl oldu"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Alçak terör örgütü FETÖ, Hrant Dink'i bizden koparalı 14 sene oldu.'' açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 19.01.2021, 22:47 20.01.2021, 18:44
"Hain terör örgütü FETÖ, Hrant Dink'i bizden koparalı 14 yıl oldu"

Şişli’de 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırının ardından hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 14. yıl dönümünde yazarı olduğu gazetenin önünde yalnızca Dink ailesi ve yakınlarının katılım gösterdiği sembolik bir törenle anıldı. Anma töreninde konuşma yapan Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, eşinin katledilmesinin üzerinden geçen zamana karşın adaletin sağlanamadığına vurgu yaparak, “Bu 14 senede bir cinayet davasını sonlandıramadılar. Çünkü amaçları çözmek değil, 'Bu işi nasıl kapatırız?' diye çaba sarf ediyorlar. 14 senedir Türkiye'de nice ittifaklar kuruldu, bozuldu ve ona göre bizim dava da sürekli olarak renk değiştirip durdu.” ifadelerini kullandı.

"FETÖ, Hrant Dink'i bizden kopardı"

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink'in AK Parti'ye yönelik eleştirilerinin akabinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklamada bulunması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, basın mensubu Hrant Dink'in katledilişinin 14. yıl dönümünde, ''Türkiye'nin vicdanlı evladı, Anadolu’nun yürekli sevdalısıydı Hrant Dink. Bu ülkenin toprakların harcındaydı onun kalemi, alın teri. O her zaman kardeşlik için çalıştı. Alçak terör örgütü FETÖ, Hrant Dink'i bizden koparalı 14 sene oldu. Anadolu'ya olan sevdanı ve samimiyetini her zaman anımsayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)