Hafta sonu uygulanacak 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Hafta sonu kısıtlaması başladı. Market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak, belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

GÜNDEM 04.12.2020, 21:05 05.12.2020, 11:12
Hafta sonu uygulanacak 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Türkiye genelinde koronavirüste vaka ve can kayıplarında artışların meydana gelmesiyle yeni önlemler de hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü yapmış olduğu Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamada, hafta için saat 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını kaydetmişti.

Beklenen tam gün kısıtlama için de hafta sonunu işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir karara dek ülke genelinde hafta sonları cuma günü saat 21.00'dan başlayıp, haftasonunun tamamını kapsayacak ve pazartesi saat 05.00'de sona erecek sokağa çıkma yasağının uygulanacağını kaydetmişti.

Kısıtlamalar başladı

Koronavirüsün yayılımını engellemek amacıyla alınan 56 saat sürece sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Alınan bu kararla beraber merak edilen birçok soru da yeniden gündeme geldi.

Bu yasaktan kimlerin muaf olacağı ve önemli ihtiyaçların hangi saatlerde ve nasıl karşılanacağı gibi konular bakanlık tarafından açıklandı. 

Hafta sonunda manav, market, kasap ve kuru yemişçiler açık kalacak

Alınan kararla kısıtlamanın olduğu hafta sonunda market, manav, bakkal, kuru yemişçi ve kasaplar 10.00-17.00 saatleri arasında faal olacak.

Hafta sonu ekmek üretiminin gerçekleştirildiği fırın ve unlu mamul ruhsatı bulunan iş yerlerinden yalnızca ekmek bayileri açık olacak.

İşte uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin tüm detaylar...

Yorumlar (0)