Hac ve umre ile ilgili takvim belli oldu

Bakanlıklararası Umre ve Hac Kurulu, şevval ayındaki umre turlarının 2 Mayıs, hac ziyaretlerinin ise 7 Haziran tarihi itibarıyla başlaması yönünde karar verdi.

GÜNDEM 19.04.2022, 21:44 20.04.2022, 13:17
Hac ve umre ile ilgili takvim belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya doğrultusunda kurul, Başkan Ali Erbaş başkanlığında bir araya geldi.

Bu senenin umre ve haclarının değerlendirildiği toplantıda kurul, hac ziyaretlerinin 7 Haziran, şevval ayındaki umre turlarının ise 2 Mayıs tarihinden itibaren başlaması yönünde karar verdi.

Kurulun kararları doğrultusunda, bu sene için yeni bir kura çekimi düzenlenmeyecek ve hac yolcularının belirlenmesinde işlemler 2020'deki kura neticelerine bakılarak yürütülecek. Umre organizasyonlarında oda tercihli 2, oda tercihli 1 ve otel konaklama türlerinde turlar gerçekleştirilebilecek. 

Hacca dair kararlar

Bu sene hacca gidecek olanlar, Suudi Arabistan makamları tarafından bildirilen konular kapsamında tespit edilecek.

Kayıt hakları 2020 yılından devredilen hac yolcularının hacca gidip gidemeyeceğine dair tercihleri 25 Nisan ila 4 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

65 yaş altındaki hac yolcularına nihai kayıt hakkı verilecek ve bunlara 2023'e erteleme hakkı tanınmayacak. 65 yaş ve üstü hac yolcularının elde ettikleri hakları, geçtiğimiz sene alınan karar kapsamında önümüzdeki seneye ertelenecek.

Kayıt bağlantılarında 65 yaş altı ve üstü hac yolcularının birlikte bulunması halinde 65 yaş altı yolcular, istemeleri durumunda bağlantısından koparılarak haccı ziyaret edebilecek, 2023'e ertelemek isteyenlerin ise hakları, 2021'de alınan karar kapsamında önümüzdeki yıla ertelenecek.

Söz konusu açıklamada, kurulun umre ve hac yolcularına yurt dışında ve yurt içinde verilecek konaklama, rehberlik, eğitim ve diğer hizmet kalemlerine dair konuların da kararlaştırıldığı belirtildi. 

Yorumlar (0)