"Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile varılan "Barış Pınarı Harekâtı'na 5 gün ara verilmesi" kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek." dedi.

GÜNDEM 18.10.2019, 13:49 18.10.2019, 15:21
"Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile varılan "Barış Pınarı Harekâtı'na 5 gün ara verilmesi" kararına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Bölgede 9 günlük sürecin geride kaldığını kaydeden Erdoğan, "Öncesi var. Teelfon diplomasisi ile devam eden süreç oldu. Trump ile Putin ile yaptığmız görüşmeler, çeşitli Avrupa ülkeleriyle yaptığımız görüşmeler var. Yoğunlaşan görüşmelerimizi ise dün gerçekleştirdik. Sayın Trump ile yaptığım görüşmede bir heyetlerarası görüşme ile daha iyi yere taşıyabiliriz dedik. Pence'in başkanlığında bir gün öncesi ve sonrası heyetler gönderdiler. Bu heyetler benim belirlediğim heyetlele ön görüşme yaptılar. Dün de final görüşmelerini yaptık. Önce Sayın Pence ile ben görüştüm. Heyetler arası görüşme neticesinde de belirlediğimiz 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıkladı. 120 saatlik süreç işliyor." diye konuştu.

"120 saatte YPG'nin bölgeyi terk etmesi söz konusu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 120 saatte YPG'nin bölgeyi terk etmesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Salı günü de Sayın Putin ile görüşmem olacak. Putin ile yapacağım görüşmeyi de bu sürecin bir unsuru olarak görüyorum.  Milli Savunma Bakanımla da görüştüm bunların (çekilme) başladığını söylediler. Bizim anlaşmamızın bir özelliği de şu, şu anda oradaki güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Milli Savunma Bakanımdan aldığım haberle çatışma söz konusu değil. Dezenformasyonlara kulak asmayalım. Süleymanşah Türbesi'nin yeniden taşınması söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)