Günlerdir tartışılıyordu: Diyarbakır'daki heykellerden ikisi kaldırıldı

Diyarbakır'da bir süredir tartışmalara sebep olan heykeller ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Valiliği, 'tatlıcı' ve 'karpuz içinde çocuk' heykellerinin kaldırıldığını açıkladı. Açıklamada, "Eleştiriler dikkate alındı, heykeller yenilenecek." denildi.

GÜNDEM 13.05.2021, 20:08 14.05.2021, 16:41
Günlerdir tartışılıyordu: Diyarbakır'daki heykellerden ikisi kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kavşak çalışmasına şehrin simgelerinden olan karpuz ve tatlıcı heykelleri yerleştirildi. 4 milyon 412 bin TL harcandığı iddia edilen proje tartışmalara sebep oldu.

Sosyal medya mecralarında gündem olan heykeller ile ilgili Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı. Bahse konu maliyetin 170 dönümlük alandaki çevre düzenlemesini de kapsadığı belirtildi. 

Projenin tamamlanması ile birlikte heykellerin de çevre düzenlemesi içinde çok daha anlamlı olacağı duyuruldu. 

Heykeller kaldırıldı

Fakat tartışmalar devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. 'Tatlıcı' ve 'karpuz içinde çocuk' heykelleri kaldırıldı. 

Konu ile ilişkin açıklama Diyarbakır Valiliği'nden geldi. Söz konusu açıklamada, eleştirilerin ardından heykellerin kaldırıldığı duyuruldu. 

Yenisi yapılacak

Valilik, konuya ilişkin olarak, "Maket yapımcısı, vatandaşlarımızın eleştirilerini dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerden alınan onayla belediyemize teslim edecektir." açıklamasında bulundu.

Heykeller ile ilgili nasıl bir değişiklik gerçekleştirileceği ise merak konusu oldu. 



Yorumlar (0)