Güler ile Milley Suriye'yi görüştü

ABD Genelkurmay Sözcüsü Albay DeDe Halfhill, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, dün Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile telefonda görüştü" bilgisini verdi.

GÜNDEM 11.10.2019, 08:38 11.10.2019, 16:23
Güler ile Milley Suriye'yi görüştü

Dün ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile Türkiye Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in telefonda görüştüğü bilgisini veren ABD Genelkurmay Sözcüsü Albay DeDe Halfhill, "İki askeri lider, Suriye'deki güvenlik durumunu ve bölgede Türkiye ile ABD arasındaki iş birliğini ele aldı" açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, ABD'li mevkidaşı Orgeneral Mark Milley ile Suriye'deki durumu görüşmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. 

ABD Genelkurmay Sözcüsü Albay DeDe Halfhill, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Albay DeDe Halfhill, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, dün Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile telefonda görüştü." dedi.

Türkiye ile ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) NATO'nun iki kilit üyesi olarak güçlü askeri ilişkilerini devam ettirdiğinin altını çizen Albay DeDe Halfhill, "İki askeri lider, Suriye'deki güvenlik durumunu ve bölgede Türkiye ile ABD arasındaki iş birliğini ele aldı." ifadelerini kullandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper ile telefon görüşmesi yaparak, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulunmuştu.

Konuya ilişkin Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, savunma ve güvenlik konularının yanı sıra görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nın maksat ve gidişatı hakkında da mevkidaşını bilgilendirdi.

Yorumlar (0)