Gazze'ye kara operasyonuna Türkiye'den ilk tepki

İsrail'in Gazze'yi hedef alan kara operasyonuna tepki gösteren Altun, Filistin'in tam anlamıyla hürriyetine kavuşması için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

GÜNDEM 14.05.2021, 01:32 17.05.2021, 12:14
Gazze'ye kara operasyonuna Türkiye'den ilk tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail ordusunun, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatmasına dair kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

İsrail'in hukuksuz bir biçimde insan haklarını tamamen ayaklar altına aldığını dile getiren Altun, uluslararası mecralarda Filistin'in tam anlamıyla hürriyetine kavuşması için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

"Derhal son bulmalıdır"

Altun, söz konusu paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, terör eylemlerine ve katliamlarına aralıksız bir biçimde devam ediyor. İşgalci İsrail, senelerdir hukuksuz bir biçimde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak işgal altında tuttuğu Gazze'ye şimdi de bir kara operasyonu başlatıyor.

Filistin için uluslararası her mecrada mücadele etmeyi sürdüreceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz eylemlerinin sona ermesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz, Filistin tamamen hürriyetine kavuşuncaya dek sürecektir. Bu işgal ve hukuksuzluk ivedilikle son bulmalıdır."

Yorumlar (0)