Gaziantep'te miras kavgası! Yaşlı akrabalarını öldüresiye dövdüler

Gaziantep’te yaşayan 75 yaşındaki Veli Kayhan ve 55 yaşındaki eşi Özgül Kayhan, miras konusunda anlaşmazlık yaşadığı yeğenleri tarafından öldüresiye dövüldü. 

GÜNDEM 21.06.2022, 13:27
Gaziantep'te miras kavgası! Yaşlı akrabalarını öldüresiye dövdüler

Edinilen bilgiye göre olay, Şahinbey ilçesi Çapalı Mahallesi’nde meydana geldi. Hafta sonu sebebiyle bağ evine çıkmaya karar veren Kayhan çifti, bir süre sonra eve gelen yeğenleri ile tartışmaya başladı. Veli Kayhan’ın uzun süredir yeğenleriyle miras konusunda uzlaşamadığı ve bu sebeple de sık sık aralarında tartışma yaşandığı öğrenildi. Bağ evindeki tartışmada öfkesine hâkim olamayan yeğenler, istedikleri cevabı yine alamayınca Veli Kayhan ve eşini uzun süre darp etti. 

Zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Olayın ardından beyin kanaması geçiren Kayhan çifti, bölgeye gelen ambulansa bindirilerek GAÜN Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki tedavileri devam ederken durumları daha ağırlaşan yaşlı çift, ardından özel bir hastaneye nakledildi. Öte yandan gözaltına alınan yeğenler ise emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

“Akrabalarımızdan Mehmet Eren Öztürk daha önce de babama saldırı girişiminde bulunmuştu”

Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Kayhan çiftinin oğlu Soner Kayhan, “Annemi ve babamı darp eden kişiler, miras konusunda davalık olduğumuz yeğenleri. Biz de o gün bağ evinde bulunuyorduk. Ben ve ağabeyim evden çıktıktan sonra bunlar eve gelmiş. Akrabalarımızdan Mehmet Eren Öztürk daha önce de babama saldırı girişiminde bulunmuştu. Annemi ve babamı resmen öldürmeye gelmişler. Acımasızca kafalarına vurmuşlar. Olay bittikten sonra bir de dönüp ölüp ölmediklerini kontrol ediyorlar. Öldüler zannedip bölgeyi terk etmişler” ifadelerini kulandı. 

“1 saat boyunca annemi ve babamı darp ettiler”

Zanlıların yaklaşık 1 saat boyunca anne ve babasını darp ettiğini belirten Soner Kayhan, “Bunlar zaten 7-8 kişi toplanıp eve gelmişler. Resmen baskın düzenlemişler. Eve girdikten sonra 1 saat boyunca hem annemin hem de babamın kafasına acımasızca vuruyorlar. Bazılarında silah ve bıçak olduğunu da öğrendik. Babamla annemi kan revan içinde bıraktıktan sonra bir de yol kenarında bulunan durağa kadar sürüklemişler. Öldüklerini düşünmüşler ve oraya bırakıp kaçmışlar” şeklinde konuştu. 

“Hastaneye kaldırıldıklarında durumları çok ağırdı”

Yaşlı çiftin tedavilerine devam edildiğini belirten Soner Kayhan, “Hastaneye kaldırıldıklarında durumları çok ağırdı. İkisi de beyin kanaması geçirmiş. Olayı fark eden bir komşumuz da araya gireyim derken darp edilmiş. Onun da beyin kanaması geçirdiğini söylediler. Bu nasıl bir insanlık, yazıklar olsun. Benim ailemi hem öldürmeye hem de soymaya çalışan kişiler ne yazık ki bugün hiçbir şey olmamış gibi sokaklarda gezebiliyor. Bu kişilerin bir an önce hak ettikleri cezayı almasını ve hapse girmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 


(Soner Kayhan)

“Anneme ve babama yapılanların hiçbir izahı yok”

Mahkeme önünde her türlü haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Soner Kayhan, “Biz asla bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Mahkeme önünde herkes hak ettiği cezayı almalı. Uzun bir süredir akrabalar arasında küçük bir miras kavgası yaşanıyor. Bunlar topraktan, paradan başka hiçbir şey düşünmüyor. İnsanlıklarını unutmuşlar. Miras konusunda haksız olan taraf da kendileri. Adeta mal kaçırmaya çalışıyorlar. Bu konuda da hukuk önünde mücadelemiz sürüyor. Zaten mahkeme bu konuda onay verirse, hak ettikleri ne ise elbette onu alırlar. Ama anneme ve babama şu yapılanların hiçbir izahı yok. Bunu içimize sindiremedik. Kendileri hala yoğun bakımda. Bu vicdansızlığa diyecek kelime bulamıyorum. Tek kelimeyle yazıklar olsun. İnşallah mahkeme önünde bunlar bir an önce suçlu bulunarak cezaevine girerler. Bizler de rahat bir nefes alırız”  şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)