Gaziantep'te kar fırtınası: Mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

Gaziantep'i etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle kent dışına araç çıkışı durduruldu. Gaziantep Valiliği kriz masası kurulduğunu açıklarken kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti. TAG Otoyolu'nda bir tır devrildi ve pek çok kaza meydana geldi. Vali Davut Gül, şehirlerarası yolda mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını açıkladı.

GÜNDEM 19.01.2022, 09:50 19.01.2022, 19:42
Gaziantep'te kar fırtınası: Mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

Vali Davut Gül tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışının sürdüğü bildirdi.

İlerleyen saatlerde buzlanma ve don görülebileceğine işaret eden Gül, "Mecbur kalmadığınız müddetçe özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkılan araçta kar lastiği olmasına özen gösterin. Büyük araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları ekipleri çalışma yapıyor. İl dışına araç çıkışı durduruldu. Konaklama ihtiyacı olanlar otellerimize başvurabilir." dedi. 

"Sabaha kadar çalışacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de öğle saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerine doğru etkisini artırdığını dile getirdi.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğünü belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Kar kalınlığı şehir merkezinde 51 santimetreye ulaştı. Tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. 2 tane tır devrildiğinden dolayı D400 yolunda sorun var. Amacımız sabah herkesin rahat bir şekilde işine gitmesini sağlamak. Sabaha kadar çalışacağız."




Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu kapandı

Kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle ilerleyemeyen araçlar, sağa çekmeye dahi fırsat bulamadan yolda oldukları yerde kaldı. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun büyük kısmında ulaşım durmuştu. İslahiye yol ayrımı yakınlarında hakimiyeti kaybedilen bir tır kayarak devrildi. Bunun üzerine TAG Otoyolu'nun Gaziantep yönündeki trafik tamamen durdu. Otoyol boyunca pek çok kaza meydana geldi. Bölgeye sevk edilen ekipler, devrilen tırın kaldırılması için seferber oldu.



Gaziantep Valiliği, kriz masası kurdu

Gaziantep Valiliği, kar fırtınası sebebiyle kentte kriz masası kurulduğunu belirtti. Türk Kızılayı, AFAD, sağlık ekipleri, polis ekipleri, jandarma ekipleri ve kentteki belediyelerin görevlilerinden oluşan kalabalık bir ekip şehirdeki kameraları tek tek incelemeye aldı. Trafikte aksama oluşması durumunda ulaşımın derhal açılması için çalışmalar başlatıldı. 

Mahsur kalan vatandaşlar kurtarılıyor

Gaziantep Valisi Davut Gül, bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada şehirlerarası yolda mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını duyurdu.






























Yorumlar (0)