Garanti kupon yalanına kanıp 60 bin lirasını kaptırdı

Mersin’de sosyal medyada gördüğü garanti kupon yalanına kanıp 60 bin lirasından olan bir kişinin polise başvurmasıyla başlatılan soruşturmada 8 kişi tutuklandı.

GÜNDEM 13.04.2021, 11:09 13.04.2021, 17:57
Garanti kupon yalanına kanıp 60 bin lirasını kaptırdı

İnsanları garanti kupon bahaneleriyle dolandıran sosyal medya şebekesine yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 8’ine tutuklama kararı çıktı.

Dolandırıldığını söyleyip polise başvurdu

Mersin’de sosyal medyada gördüğü garanti kupon görüntülerine kanarak şebeke üyeleri ile iletişime geçen ve daha sonra ise 60 bin lirasından olan Y.A. isimli vatandaşın durumu polise bildirmesiyle suç şebekesinin çökertilmesi için çalışma başlatıldı.

3 ay boyunca şahısları teknik ve fiziki takibe alan l Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, birden çok sosyal medya hesabında dolandırıcılık yaptığı belirlenen 10 şüphelinin tüm kimlik bilgilerini ve adreslerini tespit etti.

Daha sonra ise şebeke üyelerine yönelik yapılan operasyonlarda, N.B, Y.O.K, U.A.R, M.Y, S.K, C.N.İ, V.Ö, A.G ve L.E gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderilen şüphelilerden 8'i çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken A.G. ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kaçak durumda olan 1 şüpheliyi ise yakalama çalışmasının sürdüğü öğrenildi

Yorumlar (0)