Galeria İş Merkezi'nin yıkım işlemi durduruldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden dolayı Diyarbakır'da ağır hasar alan Galeria İş Merkezi ve üzerinde bulunan sitenin yıkım işlemi içeride bir kedinin bulunduğunun belirlenmesi üzerine durduruldu.

GÜNDEM 22.02.2023, 16:32 24.02.2023, 16:22
Galeria İş Merkezi'nin yıkım işlemi durduruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı idaresiyle şehirde merkez Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde öncelikle ağır hasarlı 35 binanın yıkımı adına başlatılan faaliyetler devam ediyor.

İçeride kedi olduğu tespit edildi

Bu noktada merkez ilçesi Yenişehir’de Galeria İş Merkezi ve üzerinde bulunan sitede arama kurtarma faaliyetinin tamamlanmasının sonrasında kontrollü bir biçimde başlatılan yıkım, içeride bir kedinin bulunduğunun belirlenmesiyle beraber durduruldu.

Valilik tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, depremde belirli bir kısmı yıkılan Galeria Sitesinde sürdürülen yıkım işleminin içeride bir kedinin bulunduğunun belirlenmesi üzerine durdurulduğu aktarıldı.

İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kedinin kurtarılması adına kontrollü bir biçimde çalışma sağlandığının belirtildiği açıklamada, "Kurtarma faaliyetinin tamamlanmasının sonrasında yıkım işlemleri sürdürülecektir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)