Fuat Oktay'dan Yunanistan'a: "Savaş sebebi olacak"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan'ın İyon Denizi'ndeki karasularını 12 mile çıkaracağını duyurmasına tepki göstererek, bunun "savaş sebebi" olacağını ifade etti. 

GÜNDEM 29.08.2020, 13:50
Fuat Oktay'dan Yunanistan'a: "Savaş sebebi olacak"

Yunanistan, Türkiye'ye karşı tahrik edici açıklamalarına devam ediyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, İyon Denizi'ndeki karasularını 12 mile çıkaracağını bildirmişti. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, konuya dair yasa tasarısının kısa bir süre içerisinde meclisin önüne getirileceğini söylemişti.

Miçotakis, ülkesinin sadece müzakerelerde değil sahada da çok güçlü olduğunu iddia etmişti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Miçotakis'in sözlerine oldukça sert bir tepki geldi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yunanistan'ın "12 mil" isteğinin "savaş nedeni olacağına dikkat çekti. 

Oktay, Türkiye'nin bunu asla kabul edemeyeceğini söyledi. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'de sahip olduğu hakları her zaman muhafaza edeceğini belirten Oktay, bu haklardan asla vazgeçilmeyeceğini kaydetti. 

Oktay, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin karşısında saf tuttuğunu aktararak, birliğe üye olan ülkelerin, Türkiye'nin yararına olan konularda asla destek vermediklerini ifade etti. 

Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık söz konusu olduğunda hiçbir şeyi dinlemediğine dikkat çeken Oktay, diğer ülkelerin tehditlerine boyun eğmenin mümkün olmadığını söyledi. 

Oktay, başka ülkelerin kendi karasularında kendi çalışmalarını yürütmeleri durumunda Avrupa Birliği'nin (AB) ses çıkarmadığını belirtti.

Konu Türkiye'ye gelince işlerin değiştiğini kaydeden Oktay, ülkemizin Doğu Akdeniz'de kendi kıta sahanlığında kendi araştırma faaliyetlerini yürütmesi halinde tehditler savrulduğunu ve ortalığın karıştığını ifade etti. 

Yorumlar (0)