İstanbul Valiliği: Pazartesi günü itibarıyla izin verilmeyecek!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında pazartesi günü itibarıyla kapalı mekânlarda nişan, kına gecesi ve sünnet düğünün gibi toplu etkinliklere izin verilmeyecek. 

YAŞAM 29.08.2020, 14:25 29.08.2020, 15:23
İstanbul Valiliği: Pazartesi günü itibarıyla izin verilmeyecek!

Türkiye'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla etkilediği şehirlerden birisi İstanbul oldu.

Bu nedenle İstanbul'da peş peşe yeni önlemler alınıyor. 

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında halk sağlığını korumak amacıyla nikâh, düğün ve nişan törenlerine ilişkin ilave tedbirlerin alındığı kaydedildi. 

Bütün kapalı mekânlarda pazartesi günü itibarıyla nişan, kına gecesi ve sünnet gibi toplu etkinliklere asla izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, nikâh ve düğün salonlarında kapasitenin üçte birinin geçilemeyeceği, oturma düzenin sosyal mesafe kuralına göre ayarlanacağı ifade edildi. 

Açıklamada, nikâh ve düğün etkinliklerinde yemek verilemeyeceği, paketli su dışında bütün yiyecek ve içecek servislerine son verileceği kaydedilerek, dans gibi etkinliklere de izin verilmeyeceği bildirildi. 

Çiftlerin birinci ve ikinci dereceden yakını olmayan kişilere işaret edilen açıklamada, bu kişilerden 15 yaş altı çocuklar ile 65 yaş üstü yaşlıların nikâh, düğün ve nişan törenlerine katılmalarına müsaade edilmeyeceği kaydedildi. 

Açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin yanında alınan yeni kararlara uyulmasının sağlanması için denetimlerin gerçekleştirileceği, kuralları ihlâl eden kişilere idari para cezası kesileceği ve suç niteliği taşıyan eylemlere yönelik idari ve adli işlem uygulanacağı aktarıldı. 

Yorumlar (0)