Fransız dergisi: "Ayasofya... Savaş kapımızda"

Fransız dergilerinden biri, bugünkü sayısını Türkiye'ye ayırarak, kapak fotoğrafında "Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz... Savaş kapımızda." ifadelerine yer verdi. 

GÜNDEM 16.07.2020, 09:34
Fransız dergisi: "Ayasofya... Savaş kapımızda"

Fransız dergisi Le Point'in bugünkü gündemi Türkiye...

Avrupa Birliği (AB) tarafından yapılan tüm tehditlere rağmen Türkiye, Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

Türkiye, Doğu Akdeniz'e donanmasını göndererek bölgedeki tüm dengeleri alt üst etmeyi başardı. 

Fransa'nın Libya'daki planlarını bozan ve Avrupa tarafından yapılan müdahaleye rağmen Ayasofya'nın cami statüsüne yeniden kavuşmasını sağlayan Türkiye, herkesin korkulu rüyası oldu. 

Fransız dergisi Le Point'in bugünkü sayısının gündemi Türkiye oldu. Söz konusu dergi, kapak fotoğrafına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı koydu. 

Kapak fotoğrafında Suriye, Akdeniz, Ayasofya ve Libya'ya işaret eden dergi, "Savaş kapımızda" ifadesini kullandı. 

Yunan bakan tehditler savurmuştu 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya ve Ayasofya nedeniyle ilişkilerinin iyice gerildiği Türkiye'ye, Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan bir yaptırım paketi ile karşılık verilmesi gerektiğini söylemişti. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye için önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirterek, birliğin Türkiye ekonomisi için önemli boyutta kriz oluşturabileceğini ifade etmişti. 

Dendias, Türkiye'nin saldırıda bulunması halinde Lizbon Anlaşması'nın ilgili maddesini devreye sokabileceklerini belirtmişti. 2009 yılında imzalanan anlaşmaya göre, Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülke saldırıya uğrarsa, diğer ülkeler tarafından saldırı altındaki ülkeye yardım sağlanması gerekiyor.

Yorumlar (0)