Fransız basını: Erdoğan, "sultan de Libye" oldu!

Fransız basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'nın geleceğine karar verecek bir konuma ulaştığını belirterek, "sultan de Libye" yani "Libya'nın sultanı" ifadesini kullandı. 

GÜNDEM 20.06.2020, 09:58
Fransız basını: Erdoğan, "sultan de Libye" oldu!

Türkiye'nin Libya'daki başarısı Fransız basınında geniş yankı uyandırdı. 

Le Figaro gazetesinde "Erdoğan, sultan de Libye" yani "Libya'nın Sultanı Erdoğan" başlıklı bir yazıya yer verildi. 

Söz konusu yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'da attığı adımlara değinildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır, Fransa ve Rusya tarafından destek verilen darbeci Halife Hafter'in, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) yıkmak amacıyla geçtiğimiz sene harekete geçtiği ifade edildi. 

"Hafter, her yeri kaybetti"

2020 yılının Haziran ayındaki gelişmelerin ilgi çekici olduğu belirtilen yazıda, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri tarafından düzenlenen bir karşı saldırı esnasında darbeci Halife Hafter'in, ele geçirdiği her yeri kaybettiği kaydedildi. 

Yazıda, söz konusu değişimin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri olduğu vurgulandı.

"Erdoğan, olayların yönünü tamamen değiştirdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm gücüyle Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ı desteklediği aktarılan yazıda, Erdoğan'ın Serrac'a silahlar, askerler ve Suriyeli savaşçılar sağladığını, böylece olayların yönünü tamamen değiştirdiğini ve Libya'nın geleceğine yönelik bir karar alabilecek pozisyona ulaştığı ifade edildi. 

Yazıda, ayrıca Türkiye'nin hem yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede hem de Doğu Akdeniz'de başarılı olduğunu dikkat çekildi. 

Yorumlar (0)