FETÖ’nun Kara Kuvvetleri yapılanmasına operasyon: 30 şüpheli yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, birçok il de eski askeri öğrenci gözaltına alındı.

GÜNDEM 20.04.2021, 10:25
FETÖ’nun Kara Kuvvetleri yapılanmasına operasyon: 30 şüpheli yakalandı

Ankara merkezli olmak üzere 17 farklı şehirde 47 eski askeri öğrenci hakkında gözaltı kararı verilmesiyle şüphelilerin yakalanması için düğmeye basıldı.

47 kişiden 30’u yakalanıp gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Fetullahçı terör örgütü (FETÖ)’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki mahrem hizmetler yapılanması ile irtibat içinde olduğu tespit edilen ve sabit hatlar yoluyla örgüt içindeki sivil imamlarla iletişime geçtikleri belirlenen şüpheli şahıslar hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ilişiği kesilmiş eski 47 askeri öğrencinin gözaltına alınmasına ilişkin kararın çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, şüphelilerin yakalanması için Ankara başta olmak üzere 17 ayrı ilde operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlar neticesinde ise şüphelilerden 30'unun gözaltına alındığı öğrenildi.

Kalan 17 şüphelinin yakalanması içinse çalışmalar devam ediyor

Yorumlar (0)