FETÖ’nün jandarma yapılanması operasyonu: 27 gözaltı

FETÖ’nün jandarma yapılanmasına ilişkin yapılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı olan 33 kişiden 27’si yapılan operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNDEM 15.06.2021, 10:09
FETÖ’nün jandarma yapılanması operasyonu: 27 gözaltı

Ankara merkezli 14 şehirde FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasına dair yürütülmüş olan soruşturma dahilinde haklarında gözaltı kararı olan 33 şüpheliden 27 tanesi gözaltına alındı.

Ankesörlü telefonla iletişim kuruyorlardı

Açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldı. JGK’daki kimi şüphelilerin FETÖ’nün iletişim kurma yöntemi olan kontörlü ve ankesörlü telefonlardan, ardışık ve periyodik bir şekilde arama yaparak örgütün mahrem imamlarıyla haberleşme yaptıklarının belirlenmesinin ardından soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

15 kişi halihazırda görevdeydi

Açıklamanın devamında 3 tanesi eski üsteğmen, 1 tanesi kendi isteğiyle görevden ayrılmış, 3 tanesi ihraç, 2 tanesi görevden uzaklaştırılmış 15 tanesi halen astsubay olarak görev yapan ve 9 tanesi emekli 33 şüpheli için gözaltı kararının çıkartıldığı belirtildi.

27 gözaltı yapıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince zanlıların yakalanması amacıyla 14 şehirde düzenlenmiş olan operasyonlarda şüphelilerden 27 tanesi gözaltına alındı.

Yorumlar (0)