Meksika'da seri katilin evinden, 17 kişiye ait 3 bin 787 insan kemiği ortaya çıktı

Meksika'nın başkenti Mexico City'de, Atizapan seri katili adıyla bilinen Andres N. isimli seri katilin evinde gerçekleştirilen kazı sonucunda, 3 bin 787 adet insan kemiği ortaya çıktı. Başsavcılık, bulunan kemiklerin 17 kişiye ait olduğunu tahmin ediyor.  

DÜNYA 15.06.2021, 10:12 16.06.2021, 11:38
Meksika'da seri katilin evinden, 17 kişiye ait 3 bin 787 insan kemiği ortaya çıktı

Meksika'da Reyno Gonzalez Amador’un kaybolmasından sonra Meksika emniyet güçleri, şüpheli Andres N. (72)’ye ilişkin soruşturma başlatmıştı. 

“20 sene boyunca çok fazla kadın öldürdüm”

Soruşturma çerçevesinde 18 Mayıs’ta Andres N.'nin tutuklanmasından sonra şüphelinin evinde arama gerçekleştirilmesi kararı alındı.Andres N.'nin evindeki aramalarda, birçok kadına ait kemik ve eşya kalıntıları tespit edilmiş, ele geçirilen eşya ve kalıntıların arasında kafatasları, kadınlara ait kimlik, kafa derileri, kadın kıyafetleri, kemikler, oyma testeresi ve palaların dışında zanlının işlediği belirtilen 20 cinayete ait ses kaydı da yer aldığı açıklandı. Soruşturma çerçevesinde mahkemeye çıkarılan Andres N., yaptığı açıklamada, 20 sene boyunca çok fazla sayıda kadını öldürdüğünü, cansız bedenlerini de yediğini itiraf etmişti. Son açıklamalardan sonra Andres N.'nin evindeki kazı çalışmalarındaki bulgulara yönelik Meksika Eyaleti Başsavcılığı'ndan kan donduran bir açıklama geldi. 

Meksika Eyaleti Başsavcılığı, Atizapan seri katili Andres N.’nin evindeki kazı çalışmaları sonucunda, 3 bin 787 adet insan kemiğinin tespit edildiğini ve bu kemiklerin 17 kişiye ait olduğunun düşünüldüğünü ve bulunan kemiklerin bilim adamları tarafından araştırılmasından sonra kesin bilginin ortaya çıkacağını açıkladı. 

3 bin 787 adet kemik 

Başsavcılık kazıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ekspertiz Hizmetleri Genel Koordinasyonu tarafından planlanan kazı sonucunda, adli görevliler ve soruşturma polislerinin dışında adli arkeologlar, antropologlar, adli tıp uzmanları, genetikçiler, adli tıp fotoğrafçıları ve diş hekimlerinin görev yaptığı belirtildi. Bu çalışmalarda şu ana kadar; 3 bin 787 adet kemik, 17’si çocuk fotoğrafı olmak üzere 73 adet fotoğraf, 5 bilezik, 2 terazi, 1 pala, 1 bıçak, 8 cep telefonu, 9 set anahtar, 12 adet sim kart, 2 adet kadın cüzdanı, 6 kolye, 2 yüzük, 3 çift küpe, 28 adet 8mm kaset, 25 adet VHS kaset, farklı ebatlarda 8 kitap ve 5 defter bulunduğu ifade edildi. 

Kemik kalıntılarının Lateralizasyon isimli bir yöntem ile incelendiğini açıklayan Başsavcılık, bulunan kemik kalıntılarının titiz bir şekilde temizlendiği ve her biri vücudun rastgele karşılık gelen yerine yerleştirilerek kurban sayısına ilişkin yaklaşık olarak bir bilgiye ulaşıldığını ifade etti. Ancak, gerçek kurban sayısının ve kurbanların tespiti için genetik araştırma yapılacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)