"FETÖMETRE"nin mucidi, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto FETÖ'cüleri "önce tespit et sonra imha et" stratejisi üzerine kurulu FETÖMETRE analiz programını geliştiren Tümamiral Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. 

GÜNDEM 16.05.2020, 10:55
"FETÖMETRE"nin mucidi, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı!

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı.

Tümamiral Cihat Yaycı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto FETÖ’cüleri "önce tespit et sonra imha et" stratejisi üzerine kurulu FETÖMETRE analiz programını bulan kişi olarak tanınıyor. 

"Libya politikasının mimarı"

Cihat Yaycı, 1966'da Elazığ'da dünyaya geldi. "Libya politikasının mimarı" olarak bilinen Yaycı, 1984 yılında Deniz Lisesi'ni, 1988 yılında Deniz Harp Okulu'nu tamamladı. 

Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının farklı gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS’de II. Komutanlık görevlerini yürüttü. 2005-2006 senelerinde TCG KEMALREİS Komutanı olarak görev yapan Yaycı, 2011-2012 seneleri arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak çalıştı. 

Donanma Komutanlığında birçok görev üstlendi

2000'de Deniz Harp Akademisi’nden, 2003'de ise Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun olan Yaycı, Donanma Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve hemen ardından Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. 

Yaycı, Marmara Üniversitesi "İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi" Ana Bilim Dalını, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD’de "Fizik Mühendisliği" ile "Elektronik Mühendisliği" bölümlerinde yüksek lisans eğitimini ve İstanbul Üniversitesi’nde "Uluslararası İlişkiler" alanında doktora eğitimini tamamladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı oldu

30 Ağustos 2012'den itibaren geçerli olmak üzere Tuğamiralliğe getirilen Yaycı, 2012-2014 seneleri arasında Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi, 2014-2015 seneleri arasında Güney Görev Grup Komutanı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktörü, 2015-2016 seneleri arasında ise Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı görevlerini yürüttü. 

Yaycı, 29 Temmuz 2016'de Tümamiralliğe terfi edilmesinin ardından 2016-2017 seneleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı oldu. 20 Ağustos 2017'den itibaren de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı görevine atandı.

Yorumlar (0)