FETÖ'nün mali yapılanmasına operasyon: 543 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ mali yapılanmasına karşı düzenlenen ve gizlilikle yürütülen operasyona ilişkin açıklama yaptı. Operasyona 'Gazi Turgut Aslan' ismi verildi. Basın toplantısında Soylu'nun yanında, darbeciler tarafından 15 Temmuz’da başından vurulan, Devlet Övünç Madalyası sahibi Emniyet eski Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan da vardı. Soylu, FETÖ'cülerin örgütü ayakta tutmak için sistematik bir şekilde para aktarıldığının tespit edildiğini, 100'lerce kişinin gözaltına alındığını ifade etti. İşte FETÖ'ye darbe vuran operasyonun ayrıntıları...

GÜNDEM 18.10.2022, 13:34 19.10.2022, 08:10
FETÖ'nün mali yapılanmasına operasyon: 543 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda, 543 şüphelinin şu ana kadar gözaltına alındığını açıkladı.

"FETÖ terör örgütüne para transferi yaptıkları anlaşıldı"

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"FETÖ terör örgütüne düzenli bir şekilde para transferinde bulunulduğu anlaşıldı. Gerek kargo gerek bankamatik yoluyla gerçekleştirilen para trafiği yurt dışı kaynaklıdır.

MASAK Başkanlığı’nın buradaki operasyona katkısı, Emniyet birimlerinin her birinin başarılı takip ve operasyonel anlayış sonucunda düzenli ve sistematik para aktarımı tespit edilmiştir. Örgüt üyelerine 3-6 bin lira arasında yurt dışındaki örgüt yöneticileri tarafından Türkiye’deki örgütün ayakta tutulabilmesi ve örgütün finansal alt yapısının devam ettirilebilmesi için aktarılan bir sistem mevcut."

704 gözaltı kararı

Bakan Soylu, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Deşifre edilen finans aktarım yolları arasında ifade ettiğim üzere kartsız işlem, kargo içine saklayarak ve fiziki buluşma ile sağlandı. 704 gözaltı talimatı verildi, 543 kişinin gözaltısı gerçekleşti.

Biz bunu sabah neden söylemedik, bir şafak baskını gerçekleşmedi. Sebebi; gizlilik içinde yürütülen bir soruşturma olması. Bizim teknik cihazlarına, telefonlarına ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar büyük bir bölümünü sağladık, Gazi Turgut Aslan Operasyonu 59 kentte eş zamanlı olarak icra edilmiştir. Operasyonla ilgili diğer detaylar basınla paylaşılacak."

Yorumlar (0)