"Fark edin ki Leyla sizin kızın" diyerek salondan ayrıldı!

Ağrı'da dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin görülen davada anne Şükran Aydemir, mahkeme başkanına "Önce Allah’ın adaletine sonra sizin adaletinize güveniyorum. Farz edin ki Leyla sizin kızınız." dedikten sonra duruşma salonundan ayrıldı. 

GÜNDEM 21.02.2020, 11:19
"Fark edin ki Leyla sizin kızın" diyerek salondan ayrıldı!

Ağrı'da yaşayan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin 15 Haziran 2018'de Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan kızları Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili biri tutuklu 7 sanığın yer aldığı davanın ikinci duruşması, Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Anne Şükran Aydemir, mahkeme başkanına "Önce Allah’ın adaletine sonra sizin adaletinize güveniyorum. Farz edin ki Leyla sizin kızınız." diyerek duruşma salonundan ayrıldı.

Anne Aydemir, duruşmada yer almayacağını ifade etti. 

Baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir (28), Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin “kasten adam öldürme” suçundan tutuklu yargılanmış, 17 ay sonra ise serbest bırakılmıştı. Görülen ilk duruşmada ise amca Yusuf Aydemir tutuklanmıştı.

Yusuf Aydemir'in ikinci duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanacağı kaydedilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile Ağrı Barosu avukatlarının da duruşmaya müdahil olacakları bildirildi. 

Ne olmuştu?

Ağrı'da 15 Haziran 2018'de 4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesine ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolmuş, ardından bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Çalışmalar kapsamında ekipler, kadavra köpeklerini kullanarak bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köydeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve çocuğun gidebileceği bütün alanlarda arama yapmışlardı. 

Leyla Aydemir'in cesedi, kaybolduktan 18 gün sonra köye 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında, akarsu kenarındaki ağaçların arasında bulunmuştu. Aydemir'in vücudunda darp ya da yara izine rastlanmamış, cenazesi Bezirhane köyünde defnedilmişti.

Baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir (28), Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin “kasten adam öldürme” suçundan tutuklu yargılanarak cezaevine gönderilmiş, 17 ay sonra ise serbest bırakılmıştı. Görülen ilk duruşmada ise amca Yusuf Aydemir tutuklanmıştı.
 

Yorumlar (0)