Fahrettin Koca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının akabinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği, ''Çin'den ülkemize gelen 1 milyon doz bedava aşı, aracı firma tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolar üzerinden fatura edildi mi edilmedi mi?'' sorusuna cevap verdi.

GÜNDEM 25.02.2021, 21:17 26.02.2021, 18:38
Fahrettin Koca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.00'de bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

''En ucuza aşı alan ülkeyiz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği, ''Çin'den ülkemize gelen 1 milyon doz bedava aşı, aracı firma tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolar üzerinden fatura edildi mi edilmedi mi?'' sorusuna yanıt veren Koca, ''Bugün için açıklayacağımı söylediğim, Türkiye'ye ücretsiz aşı geldiği ile ilgili bir hususta açıklamaya yapacağımı belirtmiştim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin bir açıklaması olmuştu. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, dünyada aşı savaşının gerçekleştiği bir dönemi yaşıyoruz ve ülkeler arası ticari sır olarak kalması gereken belgelerin ifşa edildiğini görüyoruz. Devletler arası ticari sır olarak kalması gereken verilerin ifşa edildiğine şahit oluyoruz. Devletler arasında bunun ikili ilişkileri etkileyebileceğini, ücret gibi noktalarda bunların ticari sır olarak kalmasının sözleşmeye de eklendiğini, bu sebeple de ücreti özellikle söylememiştim. 'Biz aşıyı dünyadaki tüm ülkelerin aldığı ücretten çok daha ucuza alan ülkeyiz.' demiştim. Bu iddiamın halihazırda arkasındayım. Bu, devletler arası karşılıklı sözleşmeyle de ticari sır olarak gözetilmesi gereken bir durumdu.'' dedi.

Yorumlar (0)