Fahrettin Koca, DSÖ'nün medya brifinginde konuştu

Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile DSÖ'nün medya brifingine konuştu. Koca, "Ülkemizde yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin sağlık personelimizin aşılanmasını 45 gün gibi kısa bir süre zarfı içinde bitirdik." sözlerini sarf etti.

GÜNDEM 01.04.2021, 19:24
Fahrettin Koca, DSÖ'nün medya brifinginde konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ'nün medya brifinginde bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Koca, COVID-19'un sağlık personelleri üzerindeki etkisi, sağlık personellerinin korunması için atılan adımlar ve ülkemizdeki sağlık personellerinin aşılanmasındaki son durum hakkında değerlendirme ve görüşlerini uluslararası kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Koca, söz konusu açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"1,5 ayda sağlık çalışanlarını aşıladık"

"İnsanların kitleler halinde korkuyla güven arayışında olduğu bu dönemin kahramanları, hiç kuşkusuz sağlık personelleridir. 

Türkiye olarak, yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık personelimizin aşılanmasını 45 gün gibi kısa bir süre zarfı içinde bitirdik.

Türkiye olarak, aşı üreten ülkeler ile erişim problemi yaşayan ülkeler arasında diplomatik köprüler oluşturarak, kolaylaştırıcı rolü üstlendik. 

Koca'dan yerli aşı açıklaması

Ülkemizin salgına karşı verdiği mücadele hem vatandaşlarımız hem de dünya tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu sürece şekil veren gücü içinde özverili, yetkin, dahası kendisini bu yıkıcı hastalığın önünü kesmeye adamış insanlardan alıyoruz. 

Ülkemizin yerli aşı üretim faaliyetleri çok hızlı bir şekilde sürmektedir. Kısa bir zaman içerisinde kendi aşımızı üreteceğimize inancımız tam. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaydı tutulan aşılar listesinde 18 aşımız mevcut.

DSÖ ile sağlık personellerine adanmış anıt görevi de görecek dijital bir mecra kurma hazırlığındayız. Tüm dünyadaki sağlık personellerine şu mesajı vermek isterim. Sizler dünyadaki herkesin aynı nedenle şükran duyduğu kişilersiniz. Hepinize en içten saygılarımı sunuyorum."

"Güçlü bir kahraman"

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, ülkemizin, 2021 yılının 'Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' olmasının 'güçlü bir kahramanı' olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)