Fahrettin Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması: 'Bayramı bayram gibi yaşayalım'

Antalya’daki  il değerlendirme toplantısından önce bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık bakanı Fahrettin Koca, tam kapanmayla vaka sayılarının düşeceğini umduklarını belirterek “Bayramı, bayram gibi yaşamayı istiyoruz” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 30.04.2021, 15:01
Fahrettin Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması: 'Bayramı bayram gibi yaşayalım'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde aldıkları 17 günlük tam kapanma kararının, vaka sayılarına olumlu anlamda etki edeceğini umduklarını söyledi.

“İstediğimiz düşüş olmadı”

İl değerlendirme toplantısına katılmak üzere Antalya’ya gelen Bakan Koca, önce vali Ersin Yazıcı’ya ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası açıklamalar yapan Fahrettin Koca, Antalya'daki çalışmalarda yerinde incelemede bulunarak, mesai arkadaşlarıyla çevre illeri değerlendireceklerini ifade etti.

Bu toplantının bir benzerini başka şehirlerde de yapacaklarını aktaran Koca, hem ülke geneli hem de Antalya’daki genel durum hakkında değerlendirmeler yaptı. Yeni bir pik dönemi yaşandığını ifade eden Koca, kısıtlamaların beklenen düşüşü sağlamadığını belirterek bu sebeple tam kapanma kararı aldıklarını vurguladı ve şunları söyledi:

''Tam kapanmayla vaka sayılarının düşmesini umut ediyoruz. Bir senedir büyük mücadele verdiğimiz pandemide yeni bir pik dönemi daha yaşadık. Kısıtlama kararlarıyla biraz daha düşüş sağlansa da istediğimiz seviyede olmadı. Düşüşü azaltmak için tam kapanma bir zorunluluk halini aldı. Bayramı, bayram gibi geçirmeyi istiyoruz. Vaka oranlarını şehirler bazında her hafta düzenli olarak yayınlıyoruz. 

Bugün de Antalya'yı detaylarıyla değerlendireceğiz. Amacımız, tedbirlerle hasta sayısını ve yükümüzü her geçen gün biraz daha azaltmak.

“Antalya’da yüzde 35 azalma var”

“Pandemiyle mücadelede bildiğiniz üzere filyasyonun önemi çok büyük. Bunu dünyada en etkin şekilde gerçekleştiren nadir ülkelerden biri Türkiye. Son bir haftada Antalya'da vaka sayısında yüzde 35 azalma yaşandı. Antalya'daki hastanelerde yatak doluluk oranı yüzde 47.7'ye düşerken yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 66.3'e düştü. Ayrıca Antalya aşılama çalışmalarını başarıyla yürüten şehirlerden biri. Pandemiyi yenmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmamız gerekiyor.”

Yorumlar (0)